WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 8-Apr-2009 11:31 Email | Share | | Bookmark
Sunflower fondant cake


Salam untuk semua

Sunflower fondant kek ditempah sebulan yang lalu oleh Pza, tima kasih ya diharap kek fondant nie memenuhi citarasa Pza yang nak sunflower fondant cake dan ribon sekali...Kek 2 tingkat - berat dekat 3 kilo tu...

Note :Berminat nak order aneka kek fondant , contact ajee Ida Bakery at 0163357790 or emails to merpati66@gmail.com

Aneka kelas dibulan 5, sila rujuk di http://merpati66.blogspot.com ya...


[i]



Saturday, 4-Apr-2009 11:50 Email | Share | | Bookmark
Maroon fondant cake...



salam untuk semua...

Kek maroon nie ditempah oleh kenalan anak buah , dlm tu kek coklat moist ya...

Berminat nak tempah kek fondant aneka deco contact ajee Ida Bakery at 0163357790 or emails to merpati66@gmail.com

Note : Bermula 1hb May, 2009 - Ida Bakery akan beroperasi 7 hari seminggu ya , nie bermaksud Ida akan aktif sepenuhnya dlm dunia baking tanpa sempadan nie, dah tak larat nak buat part-time lagi..terkejar2 dengan meeting kat pejabat hingga kepetang...mlm balik terkejar2 buat baking, ujung minggu kelas....dok fikir2 sebelum badan nie mintak nyawa lebih baik buat pilihan antara kerjaya dan baking..setelah ditimbang dengan penimbang digital tu , didapati baking lebih beratnya dari kerjaya tu, walaupun berat hati nak meninggal dunia koperat dan gaji yang empat angka dan jawatan yang tinggi tu , hati nie lebih tenang dengan dunia baking...insyahallah rezeki allah kurniakan dlm dunia baking sama banyak dengan dunia koperat tu jugak ...semuga allah terus melimpah rezeki pada ida dan kesihatan pada diri ku nie..amin....

Sokongan kawan2 amat dihargai - terutama teman forum agent2 rahsia - mamafami, boxhousestudio, maklangazie dan zaiaziz...begitu jugak teman2 yang lain yang tak dpt dinyatakan disini kerana terlalu ramai terutama geng2 Rnet - mamazieza, penyulawa , dahlia dan dll lagi ya..aminnnnnn...

for more info pasal kelas cc, kelas variety, kelas coklat dan mcm2 lagi , jengok kat sini ya http://merpati66.blogspot.com

[i]




Saturday, 21-Mar-2009 11:52 Email | Share | | Bookmark
Lelongggggggggggggggggggggggg

black - RM120 = sold
dark brown RM100
light brown - RM100
View all 4 photos...

salam untuk semua....

Ok nie hand bag brand new , ida beli kat Bogor, Jakarta tau....harga seperti berikut
1] wana hitam - RM120 SOLD OUT....
2] coklat cair - RM100
3] coklat pekat = RM100

term : cash n carry ya...

location : Ida bakery
Unit D-11-2 condominium Gurney height
Jalan Bukit Keramat 50400 kuala lumpur
0163357790

siapa cepat dia dpt limited ada 2 ajee....WANA ITAM DAH JUAL YA..

[i]




Thursday, 19-Mar-2009 14:46 Email | Share | | Bookmark
Oren fondant cake ..

 
 
Salam untuk semua...

ok kek nie dibuat khas untuk anak buah ida yang akan bertunang pada hari jumaat nie diKota Bahru, kelantan...tak dapat pergi jadi kirim kan kek ajee lee ya...Bunga beli dah siap ajee tak sempat nak gentel pun, border tu guna fondant border yang beli kat Jakarta tu..hehe testing tools baru

Note : berminat nak tempah kek fondant mcm nie contact ajee Ida bakery at 0163357790 or emails to merpati66@gmail.com or visit http://merpati66.blogspot.com
[i]



Thursday, 19-Feb-2009 00:31 Email | Share | | Bookmark
Kelas Coklat..

nie sample2 yang dibuat semlm tu....
nie buah kana tu..hehe
haa paling cun melecun daku sukaaaaaaa sangat..baby bear...
View all 4 photos...



Salam untuk semua....

BERMINAT NAK JOINT KELAS OK TENGOK MODUL KELAS YA..

Ida Bakery
One to One – Hands On

Modul Kelas : Membuat Coklat dirumah

Tarikh :1hb march penuh [roziah & ogy]
7hb march penuh [fauziah & ija]
8hb march [nina] masih ada 1 kosong lagi


1. Mengenal jenis2 coklat dan ciri-cirinya.
2. Peralatan yang digunakan
3. Tempat untuk mendapatkan coklat yang bermutu &
4. Tempat untuk membeli peralatan.
5. Membuat coklat – aneka jenis coklat yang mudah (7 cara).
6. Teknik lolipop pada baby bear.
7. Teknik waffer cotting.

Jika berminat sila hubungi Ida Bakery
Alamat : unit D-11-2, Condominium Gurney height
Jalan Bukit Keramat, 50400 Kuala lumpur
tel : 016 3357790 or emails to merpati66@gmail.com

Bayaran Cuma RM250 sahaja – tunai , masa 5 jam
Peralatan dan makanan ringan disediakan. Pelajar tidak perlu membawa apa2 – tetapi pulang dengan coklat yang sedap dan comel2 .

Note : Bayaran hendak dilakukan – seminggu sebelum kelas bermula
Sila bank –in ke a/c maybank2u atas nama Noraidah binti Ismail
A/c No. 1640-7000-8333 – saving a/c.

Jika bayaran tidak diterima , kelas akan dibatalkan dan diganti dengan pelajar lain .Kerjasama ada amat diperlukan dlm menjayakan kelas nie ya.

Wasalam.

Ida Bakery [ http://merpati66.blogspot.com]
For map pls visit here : http://www.lanaigurney.com/Map.html

[i]


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net