WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 2-Jan-2009 11:13 Email | Share | | Bookmark
ICE CREAM STRAWBERRY CHEESECAKE

Bahan asas -susu, coffemate & ciscake
susu segar
coffeemate
View all 9 photos...

Salam untuk semua

Untuk memenuhi permintaan yang diterima kat hp tu , ok lee jom kita wat demo home made ice-cream strawberry ciscake lak ya .

Bahan yang diperlu mudah sahaja

susu segar perisa strawberry 2 cawan, coffee mate - indo punya low fat tu 2 cawan jugak
dan 150 gram ciscake [nie beli kat tesco ajee ]

ok masukkan dlm blender [khas untuk process buah2 ajee ya bukan
yang blender cili tu tau ] susu segar, coffemate & gula icing -
blender kan kejap dlm 2 minit

masukkan 2 sudu besar paste strawberry & ciscake - blender kejap ajee

adunan mesti berbuih mcm contoh nie ya...dan
bekukan selama 8 jam lebih elok bekukan semalaman ya

SELAMAT MENCUBA YA , JANGAN LEE TAKUT
GEMUK MAKAN SEKALI SEMINGGU AJEE...

OK JUMPA NEXT ENTRY ICE-CREAM LAIN LAK YA
[i]


Saturday, 27-Dec-2008 01:43 Email | Share | | Bookmark
DARK RED FONDANT CAKE





Salam untuk semua

Kek Merah hati dia ditempah oleh Anne dari Perak, jauh tu tapi anne turun kl sebab majlis pertunangan tu di KL ajee... .Anne nak kek yang simple ajee tak nak sarat2 dan bunga rose putih ditepi kek sahaja . Selamat bertunang untuk Nazir & Ailing ya .

Note : Jika ada yang nak tempah kek fondant contact Ida Bakery at 0163357790 or emails to merpati66@gmail.com ya . kalau tak nak order tapi nak belajar pun boleh jugak .
[i]


Thursday, 25-Dec-2008 11:36 Email | Share | | Bookmark
Kelas deco Cc - 25/12/2008

Deco Cc dari sugarpaste
Hasil kelas 25/12
cc untuk anak2 Rita
View all 4 photos...



Salam untuk semua

Kelas deco cc kali nie dihadiri oleh Rita dari Taman Melawati, KL . Menurut Rita nie adalah kali pertama beliau berlajar membuat cc dan pegang nozel , insyahallah lepas nie pasti Rita boleh buat cc utk anak2 ya . Terima kasih kerana sudi datng belajar dengan akak ya... .

Note : Jika ada yang berminat nak berlajar wat cc mcm Rita nie sila contact Ida Bakery at 016 3357790 or emails to merpati66@gmail.com for more details ya .


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


AL- FATIHA KHAS UNTUK AYAHANDA KEPADA KAWAN BAIK KITA SEMUA DIDUNIA FOTOPAGES NIE -- http://mamafami.fotopages.com YANG TELAH PULANG KERAHMAHTULLAH PADA 24HB DECEMBER 2008 - 9AM . SEMUGA ARWAH DITEMPATKAN DIKALANGAN ORANG2 BERIMAN.....

UNTUK MAMAFAMI : SEMUGA REDA DENGAN KEHILANGAN ORANG YANG TERSAYANG YA KERANA ALLAH LEBIH SAYANGKAN NYA....AMIN...

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

[i]


Monday, 22-Dec-2008 05:41 Email | Share | | Bookmark
Kelas deco CC - 21.12.2008

deco dari sugarpaste - new design
hasil kelas 21.12
hasil kerjatangan abby



Salam untuk semua

Kelas deco kali nie dihadiri oleh Abby dari Ampang, kl. Kelas kali nie ada kelainan sedikit sempena nak menyambut tahun baru nie so deco telah berubah dari kelas2 sebelumnya , so abby merupakan student pertama mengunakandeco yang berlainan dari kelas2 sebelumnya, walaupun masih ada deco yang lama ya . Terima kasih abby kerana sudi datang belajar gan kak Ida .Walau pun Abby kata baru pertama kali pegang nozel tapi tengok hasil kerjatanganya kemas sahaja , maaf ya abby kalau kena ulang byk kali wat deco ya , insyahallah lepas nie Abby pasti dah boleh buat sendiri kan .

Note : Jika ada yang teringin nak belajar deco mcm Abby nie jgn segan2 contact Ida Bakery at 0163357790 or emails to merpati66@gmnail.com for modul class .


[i]


Saturday, 20-Dec-2008 01:18 Email | Share | | Bookmark
Purple Fondant Cake....



Salam untuk semua

Kek fondant purple ditempah oleh Rohani dari Uk Perdana , tak silap nak kasi hadiah utk hantaran nie .

Note : Jika ada yang teringin nak tempah kek fondant mcm nie jgn segan2 contact ajee Ida Bakery at 016 3357790 or emails to merpati66@gmail.com . Kalau tak nak tempah tapi nak datang belajar pun no hal , contoh kek fondant yang akak diajar mcm kat bawah nie ya...

[i]


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net