WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Dec-2006 06:00 Email | Share | Bookmark
CHOCOLATE OIL CAKE...

cupcakes dah letak atas meja
dah lee cake tu gelap , lampu pulak belum pasang
cupcakes dlm kotak baru sampai nak letak atas meja
nie dalam kotak bawak dari rumah
nie dlm kotak nak tutup
cupcakes tunggu masuk oven
belum masak lagi...dari dekat
Hujung minggu memang sibuk dengan anak buah kawin, so kena buat banyak cupcakes untuk jemputan nanti... tak lee banyak setakat 200 biji ajee untuk majlis nikah ajee.. so belek2 punya belek pilih dari KRPD - Chocolate Oil Cake (tengok bahan2 sempoi ajee itu yang menjadi pilihan utama )..

CHOCOLATE OIL CAKE

Bahan-bahannya
2 cawan gula
3 cawan tepung serbaguna
2 sudu teh baking soda
1/2 sudu teh garam
1/2 cawan serbuk koko
1 sudu makan chocolate emulco
2 cawan air
1 cawan minyak sayuran
1 sudu teh esen vanilla

Cara-caranya
Panaskan oven pada 175 darjah C. Dalam bekas, campurkan tepung, gula, baking soda dan serbuk koko. Masukkan air dan minyak sayuran dan esen vanilla. Pukul menggunakan tangan sehingga sebati. Tuang dalam acuan 9 x 13 inci dan bakar selama 40 minit atau sehingga masak

cara saya pulak.
gunakan cupcakes ajee
taburkan coklat rice atas cupcakes tu...

Note : paling suka wat cake nie sebab tak yah keluarkan mixed pun pukul guna tangan ajee...


&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

[b][i]
Note :
*****

Zakiah : ah ha, za memang dari koleksi resepi pilihan diana (KRPD) suka wat kek nie sebab tak guna telur dan mudan betol watnya dan memang sesuai kalau wat cupcakes

shasha : sama lee tu baking powder or baking soda tapi mostly org panggil baking powder

unnamed : rasanya cedap tau
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net