WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Dec-2006 06:28 Email | Share | Bookmark
KARIPAP - version instant puff

close up karipap dari roti canai tu...
baru keluar oven...
tunggu sejuk sebelum boleh makan
ready to eat.....
nie belum masak...
tunggu nak masuk oven
dah sapu telur dan letak bijan
baru siap letak inti....
Atas permintaan anak2 waktu cuti sekolah nie , buat sarapan karipap dari instant puff tu... (kepada sesiapa yang tak tahu instant puff tu aper - ok kasi tahu instant puff tu adalah roti canai segera yang ada jual kat semua supermarket besar tu tapi ingat kena guna brand kawan or kraft ajee... kalau brand lain tu memang murah tapi tak sedap dan kalau jadi pun tak lawa...

ok inti mcm biasa lee boleh letak mcm2 sardin, tuna, inti karipap biasa (kentang + ayam /daging/telur rebus) or boleh jugak letak apple pie jem...

dan kalau bakar pulak tu kena guna api tinggi dlm 200 dan bakar selama 40minit or sehingga garing dan kekuningan sebab kalau tak garing nanti dah sejuk dia lembik , tapi kalau bakar sampai garing dah sejuk pun garing jugak... . Jgn lupa pulak sebelum bakar sapu dulu kuning telur (kuning telur + susu segar + perwarna kuning sikit ) dan kalau suka boleh letak bijan....


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net