WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Dec-2006 06:41 Email | Share | Bookmark
CUP CAKES PUAN SRI...

nie dia cupcakes PnSri
buat dua jenis besar n kecik
nie letak manik hijau
nie warna pink love
nie letak pink banana dan candy
red love
yellow banana and yellow candy
green banana dan candy
blue banana and candy
oren banana and candy
sebelum kek ilang....
resepi nie dpt dari fotopages mamafami (dah lama print pun tapi baru berkesempatan mencubanya) thanks ya mama (sorry lee malas nak type just cut and paste ajee ya... )

CUPCAKES PUANSRI

Ingredients :

200 g butter (I used margarine)
180 g castor sugar (I adjusted to 160 g)
3 tablespoon custard powder
220 g self-raising flour
4 eggs

Method :

Mix all the above ingredients together and beat till creamy. Spoon into the prepared muffin trays lined with papercups. Bake in a preheated oven 175C for 20 - 25 minutes or until skewer inserted into the centre of the cupcake comes out clean.

My method :

1. Sift flour and custard powder.
2. Beat butter and sugar till creamy.
3. Put in eggs, one at a time and continue beating.
4. Add in a teaspoon of vanilla.
5. Fold in the sifted flour.
6. Spoon into the prepared muffin trays lined with papercups.
7. Bake in a preheated oven 175C for 20 - 25 minutes or until skewer inserted into the centre of the cupcake comes out clean.


my sempoi method pulak...
just add-in perisa pandan dan perwarna hijau - so jadi lee padan cupcakes
lepas tu make-up dengan cream (1cawan marjerin + 1 cawan krimwell + 1/2 cawan gula halus)

comments :rasa cup cakes nie memang sedap tau...(maaf lee sebelum letak perisa pandan tu mungkin sedap lagi kot , dah make-over dengan cream plus manik2 tu...kejap ajee dah ilang dari pandangan... . Lepas dah make-over cupcakes tu rasanya namanya kena tukar to CUPCAKES DATINSRI

[b][i]&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Note
*****

Sabrina : dulu akak pun tak berapa pandai wat kuih muih nie tapi lepas tengok kat fotopages nie semua org boleh buat kena kita tidak kan.. tibai ajee sab mesti boleh punya...yang penting kena cuba tak cuba tak tahu kan... , apa kata mai datang rumah akak buat demo and ajar sab sekali wat cupcakes siap ngan deco ya...

Dilla : beli kat kedai nie dia buka waktu pejabat ajee...satu botol ciput tu RM3.80
Easy Make Bakery Ingredients
48 Jalan Serkut,
Taman Pertama,
Batu 4,Cheras,
561000 Kuala Lumpur.
Tel : 03 4296 7181

Rossya : ah ha..boleh boleh sesiapa nak belajar boleh , yuran cuma bayar dengan casing paper souffler tu ajee...
Mamafami : betol jugak cakap mama nie... nanti kena cari pnsri nie... tapi kat mana ya...mama kenal ke? kalau kenal kasi lee contact no ya...
kuchai : tu lee memang berbaloi wat apa2 kalau ada yang makan nya cuma satu ajee nak cuci bekas icing tu leceh sikit.. berminyak kan...
Zakiah : krimwell nie sedap za... beli dan borong byk2 tau...lagi pun jadi putih gebu tu topingnya
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net