WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 17-Dec-2006 14:25 Email | Share | Bookmark
SOSEJ ZIQ ZAQ - ANOTHER CREATION FROM INSTANT PUFF

sosej ziq zaq
letak sosej atas instant puff
gulung dan potong hujung
potong jgn putus tau...
tolak kiri kanan till jadi cam nie
letak dlm dulang pembakar
sebelum masuk oven
close up sebelum bakar
dah setengah masak letak mayonis
letak cili sos
dah boleh makan...
close up sebelum kena ngap...
Kali nie dapat ilham buat sosej ziq zaq nie bila tengok dalam koleksi resepi pilihan diana dalam thread roti mixed vegetable. Bagus jugak nie gunakan instant puff ajee sebab nak buat roti tu kena banyak keja . Memandangkan terlalu sibuk hujung minggu dengan jemputan kawin dan ada tempahan untuk wat oren muffin so kena cari jalan mudah ajee.. .

Bahan masih sama jugak, gunakan instant roti pratha brand kawan or kraft only (kalau guna brand lain tak jamin ya , sebab dah terkena jadi tak seperti yang diharapkan) , sosej, cili sos dan mayonies ajee..

caranya : gulung sosej dlm instant puff, potong bahagian hujung yang lebih, potong sosej tapi jangan putus , tolak kiri dan kanan (refer gambar lagi mudahkan), sapu kuning telur dan bakar sehinnga masak, dah masak baru letak cili sos dan mayonies , makan panas2 baru sedap.

Selamat mencuba kepada peminat2 yang berani mencuba ciptaan dari instant puff ya... sesiapa yang tak berani tu tengok ajee ya..,. rugi kalau tak mencuba tau...


[b][i]&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Note :
*****
Sabrina : tak yah buat sab mai datang rumah akak nanti akak wat demo live for sab ya,
Mamafami : rasanya nak gie jumpa tokeh kawan dan kraft tu lee nak minta jadi promoter tetap mereka lee
Ayu : bakar dlm oven , guna api bawah suhu 220 selama 40 minit or till garing sebab kalau tak garing dah sejuk nanti lembik tapi kalau garing dah sejuk pun ranggup jugak...
Kuchai : cepat wat tau lepas tu update akak... nanti cuba lak wat pau tu ya

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net