WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 22-Dec-2006 15:00 Email | Share | Bookmark
MUFFIN BUAH-BUAHAN...

muffin
buah-buahan
belum masak
dah masak
boleh
nampak tak raisin tu...
makan..yummy
Bagi yang mementingkan tentang diet dan permakanan seimbang muffin nie paling sesuai sekali...

Bahan A
290 tepung serbaguna
110 grm gula kastor
90 grm oat
1sudu serbuk penaik

Bahan B
250ml susu segar rendah lemak
200 grm buah2 campuran kering/raisin
1 biji telur
1sudu teh esen vanilla

caranya
1. campurkan semua bahan A dalam mangkuk gaul sebati. lubang tengah adunan dan masukakan susu, susu, minyak dan esen vanilla.kacau perlahan2.
2. kemudian masukan buah2 kering/raisin dan kacau sekali sahaja.
3. masuk adunan dlm bekas muffin
4. bakar dlm oven 200 = 20 minit or sehingga kekuningan.

my sempoi method (biasa lee kalau tak membega resepi tak sah)
tak byk perubahan lee cuma taburkan raisin atas adunan sebelum bakar supaya nampak raisin ..

Mungkin ada yang tertanya kenapa hari2 wat muffin kan... sebab tetamu dari Melbourne masih ada dirumah lagi jadi biasa lee mat salleh kan suka makan muffin untuk sarapan. . Peter kata kalau duk umah ida 360hari agaknya mahu ada 360 jenis muffin ida buat untuk dia dan Sabrina.. Suka tengok Sabrina makan muffin yang ida buat tau..

Ok esok kami sekeluarga pergi bercuti diWater City Resort di Melaka ada family day hubby punya office so tak ada lee entry untuk muffin ya... harap2 masa bercuti nanti dpt ilham wat muffin or new creation from instant puff ya...jumpa lagi...byeeeeeee CUTI CUTI MALAYSIAAAAAAAAAAAAA...............

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Phalin : tak kasi address mcm akak nak poskan muffin tu... . Gambar tag tu member kasi ,dia sendiri pun tak tahu siapa forward kat dia tapi pertama kali tengok dah jatuh cinta sebab banyak rahsia tersirat dlm gambar tu ...

Rizasha : dok mana nie? kalau dok KL mai kita gie sama kat kedai BWY kat chowkit tu kita borong sama2 ya..

Cekya: tibai ajee wat muffin jgn takut gerenti jadi punya .

Za : loooooooo mcm akak nak ajak Za kan Za dah wat janji ngan Santa Clause

Bonda Ecah : wat muffin memang sempoi ajee tibai ajee gerenti jadi punya . Gambar tu member forwardkan..mula2 tengok pun dah suka giler kat gambar tu..

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net