WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 3-Jan-2007 02:52 Email | Share | Bookmark
PROTUGES EGGS TART - ANOTHER CREATION FROM INSTANT PUFF

protugees eggs tart
Ok, lagi satu resepi mengunakan instant puff (roti canai segera tu lee... ). Kali nie buat protuges eggs tart.

Bahan2nya mcm biasa lee sempoi ajee

Untuk pastry gunakan Roti canai segera (tapi mesti brand kawan of kraft ajee tau )
Untuk inti pulak bahanya
1/2 cawan gula halus
1/2 cawan susu segar
1/2 cawan whipping cream
3 biji kuning telur

caranya :

1. untuk pastry - potong instant puff ikut saiz acuan , tekankan dan cucuk dengan garpu supaya tak mengelembong nanti.
2. untuk inti pulak - pukul kesemua bahan2 tadi dan masukan 3/4 keatas pastry tadi .
3. bakar selama 20minit = 200 or sampai kuning
4. sejukkan sebelum makan , kalau tidak karang melecur lak mulut tu...

Note :

kalau tak suka manis tu kurangkan gula tu pun ok jugak
kalau tak ada whipping cream pun ok jugak just doublekan jumlah susu cair tu..

selamat mencuba




Quote:


Kuchai : tahun baru nie rasanya byk lagi idea akan muncul nie
Mummy Jam : betol tu mcm2 kita boleh buat dengan instant puff nie.. selamat mencuba ya
sarah : dua2 pun boleh apa yang ada kat umah tu guna lee asal jgn susu org dah lee


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net