WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 25-Jan-2007 02:14 Email | Share | Bookmark
BANANA CUPCAKES & MINI TUNA PUFF - for welcome party at office

banana cupcakes nampak tak pisang tu...
dah letak dlm bekas
closeup
tuna mini puff
dah masuk bekas nak bawak gie office
nie anak bujang wat sendiri...jadi mcm org tido lak..
Hari nie ada welcome party yang dibuat oleh staff kerana meraikan kedatangan "ida" kat department tu.. ehemmmmmmmm mcm orang besar lak ya... . Mereka order catering dari luar tapi sajee lee wat sikit makanan sebagai nak membalas balik budi mereka sudi wat jamuan nie untuk kita.. bukan aper sajee nak tunjukkan kepakaran kita ajee.. .

Ok dapat resepi nie dari cari forum semlm , tak pernah wat banana cupcakes pun so cuba wat malam tadi hasil wowwwww best dan banyak dpt sebab kita guna muffin sederhana tu punya casing ajee.. lagi pun memang kena wat banyak sebab staff kat sini lebih ramai dari staff kita kat department lama tu.. . malas nak type just cut & paste ajee..


Banana Cupcakes (cari forum)
makes 22-24 cupcakes / 350 degree oven

3 cups all-purpose flour
2 cups sugar
1 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon salt
3 medium bananas
1/2 cup buttermilk
3 large eggs
3/4 cup vegetable oil
1 teaspoon vanilla

1. In a large bowl, whisk together flour, sugar, baking powder and salt.
2. With a blender or food processor, blend banana and buttermilk until the banana is broken up.
3. In another bowl, combine banana/buttermilk, eggs, vegetable oil, and vanilla.
4. Fold dry mixture into the wet mixture.
5. Divide batter into three bowls. In one bowl, fold in toasted pecans and cinnamon. In the second bowl, fold in macadamia nuts and white chocolate. In the third bowl, fold in pistachios and cardamom.
6. Scoop out into cupcake papers.
7. Bake at 350 degree oven for ~20-22 minutes or until toothpick comes out clean (start checking after 20 minutes).



mini tuna puff


Quote:


ishzah : looooooooooooo dah terlambat lee , abis kena tibai kat office tadi tak per next time buat lagi jemput ishzah makan sekali ya

maya amir : cobaannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

dod : nak rasa boleh aper salahnya next time lee ya

mamafami : ida buat ajeer mama makan tak pun kan roti canai tu.... mcm mama jugak kena control makan sikit semenjak aktif kat fotopages nie asyik dok memasak dan melantak berat badan naik jugak

RaqynRafiqin : bukan setakat 10 , 20 biji pun boleh hantarkan ok kasi alamatnya ya

anis~UmmiArmin : kena bodek sikit kat staff sendiri kalau tak nanti susah jugak kan . Buttermilk tu kalau tak ada tak per guna ajee fresh milk

RosLeenda : tu lee kita berkerja makan gaji cam nie lee masak bila berkesempatan ajee kan.. , masak ini pun sebab dapat balik awal sikit , kalau tak sangkut kat office parah jugak , tak per kak leen nanti dah ada masa kak leen masak mcm2 ida pulak copy ya..

Mysterious Guy : boleh aper salahnya kasi alamat ya

mummy jam : looooooo mummy jam kan pandai masak jugak kan... aper ajee lee puff tuna ida tu... tapi kalau datang umah boleh jugak ida jamu ya

zakiah : tu lee kebetolan sama2 buat guna pisang ya.. , kalau tanya sedap ke tidak mesti lee jawab sedap kan dah kita masak penat2 tu... tapi memang sedap za , manis pun sedang2 ajee semua staff makan kata sedap tau... siap ada mintak resepi tau ,akak lak kata tak yah mintak resepi order ajee...

Hajar : cuba lee sempoi aje caranya dan cedap tau

Chendana : betol tu org berbudi kita berbahasa kan lagipun hati staff kena jaga kalau tidak susah jugak kalau mereka semua mogok nanti

Kuchai : memang untung siapa jadi staff dan jiran kak ida tau..so kuchai pindah lee dekat umah akak..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net