Want your
own Fotopage?








 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 30-Jan-2007 15:35 Email | Share | Bookmark
MY NEW BREAD MACHINE - KENWOOD BM256 & DELONGHI ELECTRIC OVEN

my
new
bread machine
bahagian dlm
my new
electric oven
bahagian dlm
tu dia dok sebelah berjaya tau..
Maka tercapai lee cita2 ku untuk memiliki Bread Machine dan new electric oven .

Bread Machine brand kenwood model BM256 rapid bake, leh wat mcm2 tau mula dari basic, french, wholewheat, sweet, gluten free, packet mix, cake, dough, pasta dough, jam, bake dan rapid bake button. So dah belasah cukup2 bread machine nie tau... , satu hari sampai 4 biji roti buat bermula dari basic till lee ke doh ajee... biasa lee toys baru kan tentu lee excited tak terkira lee... yang gelak tu kejap2 dok intai lee kat tingkap tu tengok mcm bread machine tu berfungsi . Tapi mula2 buat roti tu tak menjadi jugak lee ada lee bantat lak...sebab lum pandai sangat guna fungsi button tu semua...dok tekan2 tapi roti yang bantat tu pun kita recycle semula buat pudding roti... jangan membazirkan..oppppsss harganya tak yah lee tanya nya sebab brand kenwood so faham2 ajee lee leh survey sendiri lee

Ok electric oven nie brand delonghi (sepupu kepada kenwood) sebab oven kat umah tu dah teruk kena belasah ngan ida sampai button semua hancur (alasan lee nak beli yang baru dan besar sebenarnya). Oven nie pulak ada mcm2 functionya , leh set buat wat stew,fan oven, oven, rotisseris (kalau panggang ayam boleh golek2 tu ) dan grill. harganya pun tak yah cakap weiii ajee tapi kalau dah sepupu sikenwood tu faham2 lee . Apa2 pun hubby tak leh kata apa2 pun sebab duit kita lee weiiiiii so bonus 2006 semua beli toys kita kat dapur tu....

so tunggu ya ,lepas nie banyak lee resepi dari my new toys nie... masa tengah download nie pun breadmachine tengah berjalan dan oven pun tengah bake roti tu...

meet my toys - kenwood BM256


ehemmm another toys for me : DeLonghi electric oven



[quote]

rinnchan : heyyy u tak tido lagi ke? ingatkan ida seorg ajee berjaga main dengan toys baru tu.. mmmm mexican bun tu ya, rasanya dlm 10 biji tu ok kot.. sebab oven lama tu rasanya pun leh masuk dlm 4 biji ajee . Memang rasa seronok sangat lee la nie kalau dok kat dapur segala2nya dah lengkap kot mmmm tapi mcm ada lagi nak beli nie

Hajar : tu lee kena control makan jugak nie takut naik gebu mcm roti2 tu nanti

ishzah : ha nahhhhhhhhhh sambut tau....

zakiah zainudin : tima kasih lee za, tengok lee ganas or tidak lepas nie takut penyakit "M" tu tiba2 menyerang pulak

anis~UmmiArmin : akak nie keja anis ,pagi2 dah keluar rumah balik pulak matahari pun dah turun harap2 toys baru nie dpt meringkan kerja2 kat dapur tu

precious@poknie : beli toys nie tak ada lee niat nak wat business pun setakat nak mengabiskan duit bonus tu ajee tapi kalau ada rezeki ok jugak wat business kan dari keja makan gaji nie

doubleukayes : insyahallah lepas nie akan bertambah rajin lee dapur tu

nabialishad : akak beli oven tu kat kedai letrik yang jual sama ngan breadmachine kenwood jugak sebab keluaran kenwood jugak cuma nama dia lain ajee ... harga tu...mmmmmm tak mahal lee cuma RM0000 ajee tapi akak beli cash dpt lee kurang sikit tu pun sebab beli bread machine tu sekali puas lee memujuk tokeh kedai suruh turunkan harga. nie nama kedai tu BGC ELECTRICAL SDN BHD, NO 51 & 53 JALAN 46A,BANDAR SRI RAMPAI, 53300 SETAPAK, KL TEL 03-41481568 FAX 03-41481566 . MODEL OVEN AOV 842 EKECTRIC OVEN (DELONGHI) tu diaaaaaaaa panjang lebar tu

~F&Z~ : mmmmmmmm rasanya ada lagi toys tak beli lagi tu

Adzura Mior Husin : sebelum duit bonus 2006 tu abis dekat baju , handbag dan kasut lebih baik cepat2 belikan toys tu...

mummy jam : tulang2 ida nie dah reput (nie dok berbunyi - mcm cerita ali baba lak ) tak leh nak menguli kalau wat roti tu yang beli BM nie (alasan ajee )


hanieliza : tak ada lee kak liza,ida yang selalu cilok resepi akak tapi insyahallah kalau ada resepi baru tu kita share sama2 ya

iz: tu lee rupa BM nie memang tak cantik pun memang mcm mesin basuh ajee tapi byk gunanya

MamaFaMi : wahhhhhhhhhh dpt title baru lagi dari mama nie... tunggu lee lepas nie akan ku kerjakan cukup2 kedua2 toys nie.. nak tengok betapa tahan nie barangan buatan german nie compare dengan siberjaya tu... harap2 mereka tak bergaduh lee dah dok sebelah menyebelah kat dapur tu..

kuchai : sanggup ke kuchai datang umah akak? ok nanti akak masak akak calling2 kuchai ya.. (tapi nak datang cam ner ? keta dah ada ke? )

RaqynRafiqin : memang betol pun hari pertama dpt BM tu tido lewat betol sebab tak perasan jam dah kol 2 pagi tau... , kalau jadi jiran ida gerenti sarapan pagi dengan bread yang masih panas tau...

alchemist : biasa lee org perempuan kan... tak kan nak eksen mesin basuh lak... , esok tak gie ambil gambar kat batu caves ke?

Edora : belum lagi tunggu pencen kot

Sue : senang ajee guna BM nie, mula2 tu memang lee terkial2 baca manual 2/3 kali , buat roti pun bantat tapi lepas tu pandai lee sebenarnya just masukkan bahan ikut turutan dan sukatan just tekan button ikut roti pilihan nak wat biasa ke or apa2... , cam nie su kalau dah beli hantar emails ya..nanti akak ajar kan.. sebab ada kawan baru beli pun akak jadi cikgu dia jugak

jeff : betol lee bangun pagi berbau roti segar kat dapur dan masih panas lagi tu , nak rasa ke?

chendana : dapat toys baru rajin lee takut dah lama nanti penyakit "M" tu menyerang lak



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net