Want your
own Fotopage?








 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 16-Feb-2007 15:41 Email | Share | Bookmark
JUS PASSION FRUITS/BUAH CINTA....

passion fruits / buah cinta
mcm tomato kan...
dah belah tu...
nie kalau nak makan ngan asam boy
Jus Buah Cinta....yummy2
Minggu lepas Kakak Ipar pergi Cameron Highland dan belikan ida buah cinta nie....
Kalau sebut nama "Buah Cinta" pasti ada yang tak pernah dengar or melihatnya kan... kalau sebut passions fruit tu lagi lee .

Ok buah nie banyak terdapat kat Cameron Highland or tempat yang sejuk sikit.. . Kalau pertama lihatnya pasti org ingat buah tomato sebab bentuk dan warnanya... masa ida mula2 tengok dok pelik jugak hisssssssss aper lee buah nie kan... . Tapi selepas dia ajar mcm cara makanya baru lee tahu nikmat sedapnya buah cinta nie...

Kenapa dinamakan "Buah Cinta" , buah nie sebenarnya rasanya mcm kelat2 sikit, so kalau makan mcm itu ajee gerenti tak leh telah , kata org bercinta lee nak makan buah nie sebab rasa kelat2 tu... tapi bila dah tahu caranya makanya , maka tahu lee nikmatnya serupa jugak dengan bercinta kan... . Bab cinta2 tak yah comment lee dah berlalu pun kan kan.... kita cerita pasal makan aje lee ya... .

Cara makan buah cinta nie ada pelbagai cara contohnya belah dua buah tu lepas tu disapukan dengan garam,makan cuma isi sahaja kulit tak leh makan tau tapi kalau makan tanggung sendiri lee ya... . Cara kedua pulak ..lencekkan buah cinta tu supaya lembik sedikit lepas tu koyakan hujungnya dan masukkan asam boy..lepas tu sedut... wowwwwwwwwwwwwww gerenti terangkat tau...nie cara makan gelojoh .

Cara ketiga pulak , sopan sikit..belah dua,lepas tu scoop isi letak dlm piring makan dengan isi asam boy ...nie pun sedap.... dan cara ke 4 pulak leh wat jus.... mcm kat bawah nie...terangkat minum dia...husssssssssssssss sesiapa yang tak pernah rasa rugiiiiiiiiiiiiiiii.... so cuti raya cina nie panjang gie naik cameron cari buah cinta nie ya....tapi ada geng kat kat fraserhill pun ada jugak...

Jus Buah Cinta

Bahanya :
buah cinta
gula
asam boy

caranya :
buah cinta belah dua , scoop isinya
asam boy - buang biji
masukkan buah cinta, asam boy dan gula + air masak = Blender lee mcm
buat jus biasa tu...
letak ais kuib dan leh hidang...

SELAMAT BERCUTI ..

ok nie lee dia buah cinta / passion fruit from cameron highland.. dah lama sangat dlm petiais tu..


Jus dah siap nie


Quote:


sue : ah ha memang sajee nak goda sue ajee

ajzie : cuba lee rasa kalau jumpa buah cinta nie nanti ya

jeff : cuti nie panjang leh le gie cari buah cinta kat cameron tu... , kalau gie beli lebih2 ya..

yangmazni : betol tu rasanya kelat2 sikit ,sebab tu kena makan ngan asam baru kick sikit.. ehemmmm kenangan dicameron? nie mesti gie honeymoon kot

MamaFaMi : tu lee memang merah menyala tu... , tapi sebelum masak warna dia kuning oren2 tau... , hari2 memang bercinta , tu ha bercinta dengan keja yang melambak tu....cinta dgn traffic jem lee... , bercinta dengan dapur ku... dah malam2 lee baru bercinta dengan hubby ku

fazi*zaid : tak per lee nanti kalau balik m'sia leh rasa semula kan.. , dah berapa lama tak balik m'sai nie

nosha : terima kasih sudi visit my fotopages dan resepi tu nanti ida tengok ya... dan selamat bercuti



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4007038.ip-198-27-81.net