WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 23-Feb-2007 14:18 Email | Share | Bookmark
Apple Banana Cupcakes

apple banana cupcakes sebelum masak
dlm oven belum masak
dah masak dlm oven
tu dia dah bertengek nak tunjukkan papersouffler tu...
tunggu sejuk
nak kasi kat jiran...
Dah lama rasanya tak buat cupcakes, memandangkan dah ada byk papersouffler yang glamourkan tu ...rasanya elok lee cuba guna sikit...so buat lee Apple Banana Cupcakes - resepi dari allrecepies..

INGREDIENTS
• 2 cups all-purpose flour
• 1 teaspoon baking soda
• 1 teaspoon salt
• 1/2 teaspoon ground cinnamon
• 1/2 teaspoon ground nutmeg
• 2/3 cup shortening
• 1 1/4 cups white sugar
• 2 eggs
• 1 teaspoon vanilla extract
• 1/4 cup buttermilk
• 1 cup ripe bananas, mashed
• 2 apples - peeled, cored and shredded
DIRECTIONS
1.Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C). Grease and flour 24 muffin cups, or use paper liners. Sift together the flour, baking soda, salt, cinnamon, and nutmeg. Set aside.
2.In a large bowl, cream together the shortening and sugar until light and fluffy. Beat in the eggs one at a time, then stir in the vanilla and buttermilk. Beat in the flour mixture, mixing just until incorporated. Fold in the mashed bananas and shredded apples. Fill each muffin cup half full.
3.Bake in the preheated oven for 20 to 25 minutes, or until a toothpick inserted into the center comes out clean. Allow to cool.

Note :
1- buttermilk ganti ngan susu segar ajee
2. tak letak pun ground nutmeg ganti ngan sunflower seed...
3. casing tu dari singapore tau
4. taburkan coklat rice atasnya...

ok nie lee dia apple banana cupcakes..


Quote:


jeff : memang gedabak pun casing tu...puas sikit makan tu..

hajar : tu lee semua jiran2 dah tahu perangai ida kalau buat baking gerenti mereka yang merasa tau..sebab ida tak suka makan ,makanan yang ida masak sendiri... pelikkan

ishzah : wah untung lee casing tu ada jual kat sana... kita nie kena order dari sg tau... nasib baik lee ada kawan2 yang baik kat sana tu...

efkay : terima kasih sudi singgah kat rumah kita ya..

MamaFaMi : nak tayang casing tu ajee

sue : mana leh recycle sue dah comot, tapi kalau tak comot mungkin boleh kot

c4liph careb34r!: itu sudah gerenti lee geng, bakar ajee dah bau sg tau...

mamazieza : husssssss jauh tu boleh hidu..

za : ah ha mcm aiskerim kecik tu...

kak kham : bau dia pun harum jugak... gambar tag tu kawan kasi

tina : tak lee creatif masih belajar lagi nie... terima kasih lee kalau sudi mencuba ya...jemput2 masuk jgn malu2

zilza : dok mana? mai pindah jadi jiran kita gerenti leh makan2 mcm..

rinnchan : terpaksa lee guna jugak sebab hubby dah perli2 suruh masuk dlm showcase tau...

zakiah: memang sedap gabungan nie tapi tu kalau suka bau cinamon lee... , tapi akak suka yg tak ada cinamon tu mcm kat atas tu...

mummy roz : paper cup tu kawan dari forum diana belikan dari singapore sayang nak guna tu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net