WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 25-Feb-2007 08:04 Email | Share | Bookmark
SAWI GORENG DENGAN TAHU JEPUN/TAHU TELUR & FRIED DUMPLIN

sawi goreng tahu jepun..
nie lee dumplin pastry punya plastic
nie sebelum goreng
fried dumplin
Ok entry masakan pulak... yang sempoi2 ajee sebab hari nie byk kerja , ada tempah untuk h/tea esok so masak yang nie ajee untuk anak dara , yang lain pulak makan nasi kenduri jiran kasi..

1) SAWI GORENG DENGAN TAHU JEPUN/TAHU TELUR

Bahanya

Sayur sawi – cuci dan toskan
Tahu jepun – goreng garing
Bawang putih – potong kecil2
Sos tiram
Serbuk perasa ayam
Bawang goreng
Minyak untuk menumis

Caranya :
Tumis bawang putih hingga garing
Masukkan sos tiram + sedikit air (agak2 dlm 4 sudu besar) + serbuk perasa ayam Maggie/knor
Masukkan sawi – goreng kejap (tutup kuali)
Masukkan tahu jepun – goreng agak2 hingga kuah pekat
Angkat dan taburkan bawang goreng



2) DUMPLIN GORENG

caranya sama jugak dengan wantan goreng, cuma kali nie kulitnya bulat2 so senang wat mcm karipap jugak . Boleh dibuat sup atau steam


Quote:

zabariahhassan : hari2 makan pun tak jemu tau..

karmarulez : karipap tu memang sedap makan panas2 tau... ,kat atas tu bukan tupai kawan oiii...tapi tikus lee... ,tu pandang karipap dah tak perasan tikus tu..

rinnchan : betol masak tu rela dlm paksa tau

ummi indah : suka tengok cupcakes u yang cute2 tu...

mamazieza : anak dara ida suka sangat makan tahu telur nie... , boleh buat sendiri ke? tahu caranya ke? leh ajar ida..

Hajar : looooo ya ke? lama tak makan..tak per jamu mata ajee ya tapi budak2 memang suka kan..

Ouled Kenitra : eloooo bro sempoi niee campak2 aje

Sabrina : tu lee org mcm tak caya kan...tu lee sebenarnya kalau diberi pilihan antara masak n sopping pasti ku pilih sopping sepanjang hari tau... ,masak tu kira rela dlm paksa... lama tak nampak sab kata fotopages ...bz ke? memang tak pandai masak ... kalau dah pandai masak gerenti dah buka kedai tu.. nanti jemput sab ya...

kuchai : tu lee mcm tak caya kan malas masak ..tapi tu lee hakikatnya... hanya hubby aje yang tahu sebenarnya memang bini dia malas masak.. tapi masak jugak sebab terpaksa dan jeles tengok member2 kat fotopages nie tayang dia punya masakkan masing2 ..mcm kuchai jugak lee...jeles tau akak tengok , tu lee bila kita nak date makan2 nie ya..

ana : terima kasih sudi singgah kat fotopages nie... sudi2 lee try resepi yang sempoi2 aje kat sini.. tak lee pandai masak pun cuma jeles aje tengok org masak so kita pun masak lee..

marida : masak tahu jepun nie paling sempoi... cuma bab nak mengoreng tahu lee leceh sikit meletup2 tu... tapi dah masak cedap

Kak Kham : masak jgn tak masak kak, nanti kepunan lak tu..

jeff : tak aper bro , kalau lapar leh makan lagi tu... , perut tu kan leh kembang kan...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net