WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 26-Feb-2007 11:37 Email | Share | Bookmark
PANDAN CUPCAKES, BANANA CHIP MUFFIN,PUFF SARDIN & PUDDING PEACH

Pandan cupcakes
Banana Chip muffin
Puff sardin
Pudding buah peach
Ok nie lee order untuk h/tea dari syarikat MediScreen kat Phileo Damansara. Thanks Miss Gan for the order.

Menu Pertama : Pandan Cupcakes
Resepi asal guna resepi Cupcakes Pn Sri dari mamafami fotopages
just tambahkan perisa pandan dan warna hijau ajee
hiasanya letak bunga hijau dan coklat cip warna hijau

Menu Kedua :Banana chips muffin
resepi dari allresepi just copy & paste ya..
rasanya resepi nie leh kasi 6 bintang tau..

INGREDIENTS
•1 3/4 cups all-purpose flour
•1/2 cup white sugar
•1 tablespoon baking powder
•1/2 teaspoon salt
•1/2 cup semisweet chocolate chips
•1 egg
•1/4 cup vegetable oil
•1/4 cup milk
•1 cup mashed bananas
DIRECTIONS
1.Measure flour, sugar, baking powder, salt, and chocolate chips into a large bowl. Mix thoroughly, and make a well in the center.
2Beat the egg in a small bowl until frothy. Mix in cooking oil, milk, and bananas. Pour mixture into the well. Stir only to moisten. Batter will be lumpy. Fill greased muffin cups 3/4 full.
3.Bake at 400 degrees F (205 degrees C) for 20 to 25 minutes.

Menu ketiga : Puff sardin
resepi nie dah biasa tengok kan

Menu keempat : Pudding buah Peach
Resepi nie sempoi ajee..
Bahanya :
1 tin buah peach (setengah dibelender hancur)
22 grm agar2 serbuk
8 cawan air
2 cawan gula halus
4 sudu besar susu pekat manis
4 sudu besar tepung kastard/jagung
1sudu kecil garam

caranya :
campurkan kesemua bahan2 tadi dan jerang atas api hingga mendidih
sebelum masuk dlm bekas , letak setengah dari buah peach tadi...
tunggu sejuk baru potong... . Puding nie untuk acuan yang besar tu...
kalau nak kecik buat setengah ajee dari resepi diatas ya

Note : dapat panggilan dari Miss gan katanya staff semua suka makanan tu, dan order baru akan menyusul kemudian... thanks miss for your support...









Quote:


nor : terima kasih sudi singgah kat sini

mamafami : semuga doa mama dimakbulkan ya.. , balik cuti dah timbang berat ke?

za: tak per lee naik berat badan pun asalkan sihat ya

mamazieza : insyahallah akan terus maju lagi berkat doa kawan2 kat sini

phallin : jgn lupa singgah rumah akak kalau balik kl ya

nisa : thanks

sue : dah kena tag tu kena lee jawab jugak kan , sue dah teror tak yah order dari akak wat sendiri dah boleh kan.. tibai ajee

hajar : tu lee cuma hubby ajee ya tahu mem dia tak suka masak...

wanzee : ada masa cuba lee ya

chendana : terima kasih atas doamu

zakiah : thanks za, insyahallah akan jadi usahawan yang berjaya nanti , kalau penyakit M tak menyerang lee..

lynnhassan : hissssss tak lee pandai cam u pun.. baru belajar merangkak nie... kena menuntut dari u jugak tau

zana/ros : memang sedap pandan cupcakes tu bau betol2 menyelerakan


rinnchan : tu lee nak cari org wat marketing nie... , sesiapa yang dptkan order tu ada lee hadiahnya...order cupcake dpt cupcakes jugak...

nabialishad : akak tak lee creatif pun main tibai ajee buat deco tu sebab malas nak buat buttercream byk2 pun takut cair... coklat cips tu akak beli kat cheras cuba tengok previous entry under cupcakes pn sri kat situ akak ada tepek address kedai tu..

anom : dulu pun ida cam tu jugak tak pandai wat apa2 pun dok tengok member2 lain tu buat ada lee semangat mencuba jugak tu... kalau ada oven tu kira dah kuat lee tu.. tibai ajee jgn takut..

jeff : tu lee dulu tak kenal pun cupcakes tu aper rupa mcm2 bentuk warna dan rasa kan..

Simply Dee Man : baru berlajar masak nie.. business tu kecik2 ajee ha kena tag lagi...

sabrina : hai sab lama tak singgah kat umah akak nie... , warna hijau tu guna warna epal tu ajee..

kuchai : business ciput2 ajee

marida : kalau papersouffler yang glamour tu kat sg ajee ada..kat chow kit tu cuma ada muffin cup ajee....



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net