WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 6-Mar-2007 12:58 Email | Share | Bookmark
PEANUT BROWNIES COOKIES...

peanut brownies cookies
dlm piring sebelum kena ngap
jom kita cuba cookies pulak... , resepi dapat dari buku family circle mini cookbooks sempoi ajee caranya .

PEANUT BROWNIES COOKIES

1 CUP RAW PEANUT, ROUGHLY CHOPPED
125G BUTTER
1 CUP CASTER SUGAR
1 EGGS LIGHTLY BEATEN
1 1/2 CUP PLAIN FLOUR
1 T/S BAKING POWDER
2 T/S COCO POWDER
1/2 CUP DARK CHOC BITS

-in small bowl,beat the butter and sugar - creamy
-gradually beat in the egg.
-stir together the plain flour, baking powder & coco.
-using a metal spoon,fold gradually into the butter mixture,
incorporating well between each addition.
-stir in the peanut and choc bits.
-place heaped tablespoonsful of mixture, well spaced
to allow for spreading, on the prepred tray.
-bake 180c = 8/10 minutes.

note :
-guna marjerin ajee
-kacang kena baked dlm oven dulu sampai coklat2 sikit
-rasa cookies mmm ranggup


Quote:


zaki : betol tu sementara sihat nie makan ya.. nanti dah sakit tak leh makan pulak

mamafami : gua bukan rajin tapi dok tergoda tengok peanut tu...

fareast : tol tu nampak mcm pink sebab lampu camera tu , almaklum lee kita pinjam camera hubby tu pun camera digital zaman tok kadok tau

mamafami : wowwwwwwwwww mama lee org pertama wish ida tau...sungguh ku terharu terima kasih ya mama..

sabrina : ah ha sab yang ke 21 tu... tak sangka dah lama tu... rasa mcm baru kawin dua tahun ajee

maya amir : tak per jamu mata ajee tu

Ouled Kenitra : tak cuba mana lee tahu kan... tibai ajee

lynnhassan : buat sebab baru beli buku tu... ada sale murah ajee RM2.50 kebetolan pulak peanut dah dok lama dlm lemari tu...

wanzee : terima kasih atas ucapan dan doa mu itu memang dah ada cucu pun

mommy_d&d : tq tq

unnamed : kalau malas nak buat jamu mata ajee ya

Kuchai : tima kacih atas ucapan mu itu.. kalau setakat kuchai nak makan tu tak ada hal mai dtg umah ya..

fififad : tu lee cam cookies chipsmore kan sama lee anak jiran pun cakap cam tu jugak

RaqynRafiqin : tak lee rajin tapi sekadar menyelamatkan peanut tu ajee dah berbulan2 dok dlm lemari rumah tu..

za : cedap tau

jeff : betol tu budak2 suka makan mcm anak jiran tu dok kata mcm chipsmore

sue : boleh sue tibai ajee aper yang ada kat umah tu... , buat nie pun ada sebab jugak...

zakiah : hajat hati memang nak buat za, tapi tak sempat lak kena attend meeting kat luar lee... tak per lee ada masa kena wat jugak untuk makan sendiri

tina : hissssss tak lee ketinggalan apa2 pun... dah 21 tahun ajee , tahniah lee dah buat ya tak per lee tak cun tak kesah yang penting tu rasanya kan... , nanti buat kali kedua gerenti jadi cun kan

nabialishad : terima kasih ya , brownies tu akak potong guna pemotong platik ajee tak ada cutter pun sebab nie lee pertama kita war brownies tu..

marida : memang cruncy betoiiiii


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net