WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 19-Mar-2007 23:01 Email | Share | Bookmark
BANANA PIE.....another creation from instant puff

banana pie from instant puff
version bake
version deep fried
closeup banana pie
deep fried tunggu toskan minyak
deep fried
sebelum fried or bake
banana pie version fried & bake

Semalam anak2 order Mcdonald termasuk lee apple pie dan keluaran baru mcd - banana pie.. dah makan rasa sedap pulak tu kalau order satu tak cukup so aper lagi lee mula lee projek mencuba sendiri .

So here is the BANANA PIE – another creation from instant puff


Bahanya

3 biji Pisang di potong kecil2
½ sudu t’eh serbuk kayu manis/cinnamon
2 sudu besar gula halus
Secubit garam
Kulit instant puff
Kuning telur untuk sapu atas puff


caranya
pisang + gula + garam + serbuk kayu manis – panaskan dlm microwave masak hingga naik bau – kalau nak kacau atas kuali pun boleh – biar kan sejuk

ambil kulit instant puff – potong jadi empat segi letakkan inti pisang
tekan keliling dengan garpu
boleh dibakar atau digoreng

note : kalau digoreng kulit puff akan jadi mcm mcdonald punya pie…
kalau dibakar jadi cantik jugak….

ok here is my banana pie


Quote:


sabrina : akan pun tak tahu ada banana pie till order mcd tu , nak jimat kena lee wat sendiri

izkha : kalau teragak tu elok lee gie makan ya

ibu nurin : leh wat lepas nie ya

sue : anak2 suka yang deep fried akak suka bake sebab tak ada minyak mana2 pun licin ajee kat umah tu

zana/ros : kulit instant puff tu sebenarnya dari roti chanai segera ajee , cari brand kawan ya, kalau brand lain tu tak jamin jadi cantik kalau kita baked or deep fried

fifi fad : dah cuba nanti update ya untung wat sendiri leh makan byk2

rinnchan : wahhhhh bagus jugak idea nie. nanti musim durian gerenti mcm2 menu ada kat sini ,mat salleh memang tak suka bau durian entah lee mereka nie dia tak tahu tu lee buah paling sedap didunia nie

kak kham : kulit instant puff tu sebenarnya dari roti canai segera brand kawan ajee . mcm2 boleh buat dari roti canai segera tu.. ramai yang tak tahu kalau tak cakap yang instant puff tu sebenarnya roti canai segera tapi kena cari brand kawan or kraft ajee sebab kalau brand lain tu tak menjadi cantik hasilnya.. kalau rajin tengok previous entry ida under instant puff leh wat mcm2 resepi

lynnhassan : ida guna roti canai segera brand kawan ajee lagi sempoi , kalau bake jadi cantik gitu dan org pun tak tahu tu roti canai sebenarnya lepas nie cuba lee ya ,deep fried tu kena tapis lama supaya minyak tu turun dulu dan bungkus ngan kertas tisu ... tapi anak2 tak sabar rembat ajee

jeff : tu lee ida pun tak tahu jugak till order dari mcd baru tahu

mamafami : bukan creative sebenornya tapi nak jimat tu

maksyu : mangga pie... wah nie leh cuba nie tema kasih sudi kongsi idea ya

kuchai : nak tengok inti dlm mai rumah kita makan sama2 ya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net