WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 31-Mar-2007 10:58 Email | Share | Bookmark
KEBAB AYAM....(cam jual kat pasar mlm tu !)

KEBAB AYAM
ready to eat...yummy2
closeup kebab ayam
Nie satu lagi kegemaran anak2 bila pergi pasar malam tau seorang boleh makan sampai dua keping jual sekeping RM2.. asyik dok beli ajee tak leh tahan jugak so dok tengok selalu mcm mereka buat so beli bahan dan buat sendiri sempoi ajee

KEBAB AYAM

Bahanya :
Sebungkus roti Pita (Ieh beli kat supermarket ajee)
daging ayam (dimasak dah ambil isi sajee)
carot (sagat halus)
kobis( potong halus2)
bawang besar -optional
cili sos
mayonis

caranya :
roti pita dipanaskan kejap (potong dua)
untuk isi
tumis bawang besar - optional kalau tak suka just
panaskan daging ayam atas kuali dengan minyak yg sikit ajee
dah naik bau masukkan cili sos , gaul
masukkan carot & kobis - tutup api
gaul sebati - ambil roti sapu mayonis
letakkan inti dlm roti - ready to eat

note : kalau suka sumbat lee apa2 sayur mengikut selera masing2 ya
kat umah budak2 tak suka bawang so just sumbat carot & kobis ajee
sebab kalau letak jugak alamatnya tak berusik lee

jom makan kebab ayam



[b][i]
Quote:


dr ali : dah pekena kebab pasar malam ke?

mamafami : letak lee apa2 pun gerenti lebih dari terangkat tu.. cuma budak2 kat umah nie selera mereka lain lak sikit lagi byk sayur kita letak lagi lee mereka tak usik pun

mechattax : mcm dah cuba buat ke?

jeff : so mcm dah wat ke? how is the result

kamariah kamarudin : tak kesah mcm pun roti pita tu gerenti best kan

lynnhassan : dah dpt makan ke?

mamazieza : kalau dekat gerenti lebih dari sekeping ida kasi tau

hanieliza : nie version org malas bukan rengkas sebab penyakit "M" ada sikit2

wanzee : kadang2 kita tak terfikir pun kan tapi bila dah tengok sendiri tu baru lee tahu sempoi ajee kan so dah cuba nanti update ya

mechattax : oh ya ke? tapi kira baru jugak tu kan baru nak masuk 4 bulan tu... tapi best dpt ambil gambar2 mcm tu kan

rinnchan : tol tu kat pasar tu mlm tu daging ayam letak kat besi yang tegak tu dipotong2 daging tu kecik..guna pisau panjang tu kita tengok pun seriau jugak... tapi sambil tu dok terfikir jugak awat lee nak susah cam tu kan...masak ajee daging ayam tu dulu pun senang jugak biasa lee ida nie jenis suka cari jalan wat sempoi2 ajee sebab ada penyakit "M"

kuchai : bukan setakat menangis ajee tau tapi terus tutup kedai

zai : so dah tahu wat sendiri nie leh wat ya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net