WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 1-Apr-2007 10:40 Email | Share | Bookmark
TAHU JEPUN GORENG SOS TIRAM....

tahu jepung goreng sos tiram
jemput makan...
Nie pun salah satu dari lauk kegemaran sekeluarga paling sempoi ajee....

Tahu Jepun goreng sos tiram
Bahanya :
Tahu jepun - goreng dan toskan
aneka sayur ikut suka
sos tiram
serbuk ayam - optional
serbuk perasa + garam
sedikit kicap
bawang putih - cincang halus
sedikit air

caranya
tumis bawang putih hingga naik bau
masukkan sayur - goreng & tutup kuali kejap
masukkan sos tiram, kicap , serbuk ayam dan serbuk perasa + air
masak sekejap - akhir sekali baru masuk tahu jepung
hidang panas2..

jom makan tahu jepung goreng sos tiram



[b][i]
Quote:


Mama Muhammad : cuba lee tahu jepun nie sempoi ajee

Sabrina : biasa lee tu sab, kadang2 kita tak perasan mcm cara nak masak kan.. akak pun tengok kat kedai2 tomyam tu...so balik cuba lee

mamazieza : nanti dah wat update ya biasa lee ida nie jenis ada penyakit "M" so cari yang sempoi2 aje tapi mesti cedap

jeff : lagi cedap tambah cendawan kan... letak apa2 ajee gerenti sedap

d_decorribbons : timakasih sudi singgah kat sini ya , sesekali kita masak sempoi2 ajee

Penyulawa :so far tak pernah lak kita goreng tahu nie dia meletup lak... mungkin minyak kurang kot...
MamaFaMi : loooo mama awat susahnya tak ada tahu jepun guna lee tahu africa.. tak ada tahu africa bedal ajee lee apa2 tahu...

MUZA : ida pun suka jugak wat steam letak sos tiram and bawang goreng tu resepi masa diet dulu

~F&Z~ : senang tak dpt tahu kat sana ?

mommy_d&d - : plate sizzling tu dah lama ada kat lemari tu tapi punya lee rajin nak guna

kuchai : nanti kita makan sama2 ya

Ouled Kenitra : nie dlm pantang pun leh makan tau

RaqynRafiqin : dah masak update nanti ya..mesti lagi cedapkan

zakiah : ah ha za, minyak betol2 kena panas dan byk sikit asalkan tahu tu tenggelam setengah pun ok jugak...

WanZee : biasa lee budak2 mana suka makan sayur kalau makan pun bercatu...tahu abis sayur tinggal tergolek2

KNizam : kat main road utama taman melawati lepas traffic light (sebelah kanan - depan sg tu , kedai tu sebelah ngan mamak jual rojak bawah pokok tu... ..biasa makan mee kolok ke? selalu makan kat kuching tapi dah jumpa kat sini lepas lee gian makan mee kolok tu.. )



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net