WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 2-Apr-2007 12:32 Email | Share | Bookmark
CEKODOK ISI KETAM ...

CEKODOK ISI KETAM
ready to eat...
Petang2 waktu hujan2 nie sedap makan cekodok ngan air kopi kan .

Idea nak wat cekodok nie dapat dari Kak liza lee masa berbual dengan kak liza (biasa lee bab utama mesti pasal masakan kan.. bertuah lee dpt berborak dengan orang fofular mcm kak liza kan..tak kedekut dengan ilmu dan resepi2 nya mcm2 tu.. , semuga allah memberi keberkatan pada kak liza kerana sudi berkongsi ilmu dengan ida dan semua rakan2 difotopages nie )

CEKODOK ISI KETAM

Bahanya :
Isi ketam - potong pendek2
roti sandwhich (yang dah keras or dah dekat expired tu) koyak2kan
tepung gandum
bawang besar - potong kiub
cili merah - ricik2
telur ayam sebiji
serbuk perasa
1 sudu teh b/powder
air suam

caranya macam wat cekodok biasa jugak, gaul semuanya
dan masukkan air suam - agak2 ya
goreng hingga kekuningan dan toskan minyaknya
hidangkan masa panas2 cicah dengan sos cili thai

Note : guna air suam supaya cekodok sentiasa lembut walaupun dah sejuk



jemput makan cekodok isi ketam


Quote:


MamaFaMi : memang walaaaaaaaaaaaaa sedap cicah sos cili thai tu

mamazieza : alalahaiiiiii jom kita makan ramai2 ya

jeff : tak pernah makan kena cuba lee ya

zilzal : nak ketam betol tu mahal sangat so makan isi ketam pun jadi lee

lynnhassan : bukan cekodok ajee cicah sambal kicap tapi goreng pisang pun sedap jugak tu..

Wanzee : kalau ketam mahal tibai lee apa2 janji cekodok jugak

Ida nathrah : so mcm dah cuba ke? berapa pinggan makan

sue : tu lee ada rasa kelainan sikit tau...

yangmazni : tu lee bestnya ada fotoapapages nie kan kalau kita kekurangan idea jengah ajee le kat mana2 fotopages gerenti dpt idea

sabrina : loooooooooooo sab tak makan udang ke? alahaiiiiii ruginya tak per lee lepas nie cuba cekodok nie ya

kuzi : ada masa cuba ya nanti leh update mcm rasanya

RaqynRafiqin : tol tu lepas nie mcm2 jenis cekodok akan muncul ya

mummy jam : yes yes cicah dengan sos cili thai walaaaaaaaaaaaa

kamariah kamaruddin : dah cuba nanti leh update ya...memang seronok makan cedokok petang2kan..

mechattax : biasa lee kalau wat kena besar2 sikit baru kenyang , bab masak satu hal bab nak mengemas tu memang lee dua tiga hal tak per jamu mata ajee le ya

hanieliza : alahaiiii kak liza memang cedap cekodok nie... leh wat lagi nie..dah promote besar-besaran nie... lepas tu mamafami lak wat ... maka bertambah lee hebat resepi nie nanti dapat perhatian diseluruh dunia ..seronok borak ngan kak liza tak kedekut ilmu elok kita borak pasal masakan dari mengumpat org kan..

F & Z : guna isi ketam yang panjang2 kat supermarket tu bukan yang real tu

nana : ok lepas nie kena cuba wat cekodok nie ya

rosleenda : letak cili merah tu byk sikit biar nampak merah menyala mak ngah

M&R : terima kasih jugak kerana sudi singgah disini..jgn segan2 jemput lee masuk dan mencuba resepi2 yang ada ya.. lum pandai masak pun sekadar suka2 dan main tibai ajee .ilmu yang ada untuk dikongsi bersama supaya sama2 mendapat berkat..

kejora : dah cuba tq tq sudi mencuba tak aper leh wat lagi kan

Ajzie : resepi kat sini memang untuk kita kongsi bersama dan mencubanya kalau ada apa2 kekurangan leh kasi tahu ya.. masih dlm proses belajar lagi nie

zakiah : terima kasih kerana sudi mencuba ya rajin2 cuba lee lain2 resepi ya



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net