Want your
own Fotopage?








 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 17-Apr-2007 16:08 Email | Share | Bookmark
AYAM BLACK PEPPER

ayam black pepper
Jom kita masak yang sempoi2 ya . Apa kata cuba ayam masak black pepper ya

Ayam Black Pepper

bahanya
1 bungkus perencah berlada hitam maggi/Black Pepper mix
daging ayam - potong kecil - perap ngan kunyit dan garam
kacang panjang - potong ikut suka
bawang besar - potong bulat2
minyak untuk mengoreng daging ayam

caranya
goreng ayam kejap - jgn garing sangat ya
masukkan kacang panjang - gaul sebati
masukkan perencah berlada hitam (mixed dengan air dulu)
akhir baru masukkan bawang besar
bila kuah dah pekat boleh tutup api dan hidangkan .

Jom kita makan ayam goreng black pepper



[b][i]
Quote:


rinnchan : nie kes org ada penyakit "M" semua nak sempoi ajee sentiasa ada stok supaya senang bila kena attack penyakit "M" tu

laily : alahaiiiiiiii seorg diri tak yah lee susah2 masak laily oooo jamu mata ajee

jeff : cuba jgn tak cuba sempoiiiiiiiiiiiiii

MUZA : betol tu betol2 jimatkan masa lagi pun cedap kalau makan ngan roti lage lee

rosleenda : alamakkkkkkkkkkk terlambat lee kak leen dah tinggal pinggan ajee tak per next time ida masak jemput kak leen makan ya

Lynn : tol lee perencah maggie memang sedap kan.. standby kat umah senang kalau tak sempat nak masak tu.. tandoori pun sedap tak lama tak buat jugak tu

linnad : tahniah lee dah turun 2 kg kan.. tapi akak jugak lee tak turun2 walaupun tak makan nasi tapi makan tu dia.....muffin lee roti lee dah tu dah masak tak makan rugiiiiiiiiiiiiiiiii

kuchai : pandainyaaaaaaaaaaaaaaaaa tol tu digoreng ayam dulu supaya masak kejap ajee bila dah letak perencah black pepper tu

nana : makan ngan roti lagi lee bukan terangkat tapi terbang terus

kak liza : tol tu kak liza anak2 pun suka makan cam tu ajee tapi kena letak sayur kacang panjang ajee letak sayur lain dia org membebel tak cedap katanya

maya amir : tu lee org yang ada penyakit "M" kena masak sempoi2 ajee

zana/ros : cuba sekali sekala tukar menu sempoiiiiiiiiiii

k.shida : tak per take your time faham akak sibuk packing dan mcm2 kan sajee gatal menanya

ida nathrah : ngan roti pun cedap jugak



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net