WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 18-Apr-2007 15:32 Email | Share | Bookmark
YEE MEE KUNG FU.........

yee mee kung fu dlm periuk lagi...
ok dah masuk pinggan nak ngap
Wa chaaaaaaaaaaaaaaaa jom kita berkung fu lak ya... . Memandangkan pinggang nie dah ok so boleh lee kita mulakan latihan berkungsu semula ya .

Jom kita masak Yee Mee Kung Fu..

Bahanya
Yee Mee
Sayur - carot, sawi & cili merah (ikut suka letak sayur apa pun ok )
Fish ball, fish cake dan udang
telur
serbuk perasa
serbuk lada hitam
kuib ayam
air
tepung jagung - untuk pekatkan kuah

caranya
basuh sayur - potong ikut suka
potong fish ball , fish cake
siang udang

untuk kuah nya
jerang air hingga mendidih masukkan fish ball, fish cake
telur, serbuk perasa, kiub ayam, serbuk lada hitam
kacau supaya telur tak berketul
masukkan tepung jagung (campur ngan air sikit)
masukkan semua sayur - kacau
masukkan yee mee dan udang
hidangkan masa panas2

Selamat menjamu selera



Quote:

ima : jgn lupa dtg gurney height singgah umah akak ya.. sama2 lee kita kongsi resepi ya

yangmazni : jgn leh ganti ngan mee hoon method sama ajee

hanieliza : wah bestnya kak liza jamu kawan2 ya semuga rezeki kak liza bertambah2

klicker : thanks

jeff : dah lama tak makan so kena wat sendiri ya

nabialishad : oooo nak joint berrkung fu sekali ya tak ada hal best jugak ada kawan2 nie

Ouled Kenitra : loooooooooo ya ke? mungkin terlupa nak tengok entry 11/4 tu kot tak per tunggu next kenduri ya

mommy_d&d : cuba lee resepi sempoi aje

lynn : oooooooooo suka jugak ya ok ok nanti leh jamu kawan2

rinnchan ; sama ler selera kita suka chinese style almaklum lee kalau dah keturunan cina tu nak wat cam ner kan

umi-kal Nasution ; nanti dah buat jgn lupa update ya

wanzee ; hisssssss mcm tahu2 ajee cedap ya tak leh kongsi tak cukup

kamariah kamaruddin : tu lee watnya sempoi ajee cuba jgn tak cuba rugi tak cuba

afairuz : so mcm dah cuba ke?

dilazuraizi : pandai pun leh curah kuah panas2 atas mee tu.. tapi akak masukkan mee tu dlm kuah sebab wat banyak

ferdausia : tq singgah kat sini nanti saya singgah
kat sana ya

Bonda/RaqynRafiqin : lepas nie wat sendiri ajee ya

jie jie ; dah terliur tu kena cuba ya

meorjay : lepas nie leh pekena ya

F&Z : oooooo ya ke? nanti tunggu kak fazi punya resepi lak ya

nn : wat sendiri lagi cedap

M&R : lepas makan baru ada tenaga nak berkungfu

chedana : pandainya



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net