WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 9-May-2007 15:23 Email | Share | Bookmark
GURNEY HEIGHT SHUSHI

ok nie dia bahan2nya
jgn lupa nasi tau...
nie jenis gulung
gulung lee mcm pun....
nie jenis gulung kecik2
dua jenis leh wat
Jom wat shushi paling sempoi . Nie resepi sendiri hasil dari tengok tukang wat shushi kat carefour wangsamaju .

GURNEY HEIGHT SHUSHI

bahanya :
rumpailaut -beli dah siap
isi ketam - rebus - potong panjang2
carot - sagat
timun sagat
kicap manis
mayonis
nasi putih - sepatutnya guna beras special untuk shushi

caranya :
ambil rumpailaut tu letak nasi putih - leperkan
letak isi ketam, carot & timun + mayonis
gulung - leh wat gulung or potong kecil
makan dengan kicap manis - sepatutnya guna kicap khas

note : gua guna aper yang ada kat umah ajee tapi hasilnya tetap sama
mcm beli kat carefour tu . Pada sesiapa yang pandai wat shushi tu
pasti akan gelak tengok resepi nie tapi nie jenis resepi malaysia
siap ajee anak2 terus ngap berulang tau... kicap pun guna kicap
masis cap kipas udang tu... tak yah sebut pasal wasabei lak...
nasib baik gua tak letak cili padi anak2 kata nie dah cukup sedap

jom wat shushi sempoiiiii


Quote:

Jeff : nak beli tu mahal sangat wat sendiri puas anak2 makan walaupun bahan tu tak lee secanggih cam kat kedai tu janji jadi jugak nie version melayu

inaa : sempoi version melayu cedap tau

kamariah kamarudin : bagi tekak ida n budak2 cedap lee tu

fazizaid : kalau nak beli bahan2 tu mahal betol kat sini so guna lee bahan2 yang sempoi untuk jadi version melayu

rosleenda : hiiiiiiiisssss kak leen ida tak lee rajin sangat tapi ikut anngin monsun bertiup tapi kalau angin monsun "M menyerang dapur cuti seminggu

lynnhassan : kalau org tak biasa makan memang tekak tak leh terima sebab rumpai laut tu tapi kat umah nie semua suka kecuali boss besar ajee...so masa buat tu budak2 ajee yang tukang perabih dan siap order lagi tu

Bonda/RaqynRafiqin : oppppppppssssssss kalau tak pernah makan jgn lee buat dulu bonda oiiiiiiiii nanti tekak tak leh terima cuba gie beli kat kedai dulu rasa satu dulu kalau tekak leh terima wat lee kalau tak rugi tau...apa2 pun kalau wat tak leh makan tu calling lee ida ya nanti ida tukang perabih kan...

za : kalau tak pernah makan tu susah lee nak comment za oiiiii sebab lain org lain cita rasa masing2 kan

miss lia : nie version org melayu

mamazieza: tunggu kita wat lagi ya tapi version melayu lee ya

nana : tu lee akak selalu beli kat carefour tu tapi tak larat lee nak membeli so wat lee version melayu

MamaFaMi : biasa lee mama kita nie kaki mengodam apa2 resepi kan.. cari jalan mudah ajee dah kicap dia pun mahal so guna lee kicap cap kipas udang tu ajee..sodap ajee anak2 kata tekak mereka lee takut lak tekak anak org lain tak sama lak tu apa2 pun gua tak kesah sebab anak2 kata sodapppppppppppppp sat lagi nak gie BWY nak beli lagi rumpailaut tu kena repeat resepi nie

chendana : kalau kat jepun dah tak heran lee pasal shushi kan org melayu yg kat sini masih pelik lagi.,.kalau lee sebut cik nori mahu dia tanya mana rumahnya


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net