WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 11-May-2007 11:36 Email | Share | Bookmark
KERABU MANGGA....

mangga sebelum disiang
ok nie dia kerabu mangga sempoiiiiiiiii


Jom wat kerabu makan sempoi lak . Dah lama lee teringin nak wat kerabu mangga semenjak tengok kat fotopages kak liza tu.. tak sangka lak semlm staff kasi buah mangga yang dibawak dari kampong... mcm tahu2 ajee .

KERABU MANGGA

Bahannya
Buah mangga - dicuci buang kulit dan sagat
cili api - potong halus
garam
gula
kacang tanah - dah siap goreng
limau nipis
bawang besar - hiris halus2

caranya :

masukkan semua bahan dlm bekas perahkan asam limau (nie sikit ajee)
gaul sebati... terus boleh ngap

note : ada org suka letak ikan bilis goreng, ada jugak suka letak kacang gajus
letak apa2 pun ikut suka ya tak ada halnya

pssssst : ambil gambar guna hp baru hubby belikan sony ericsson K550i cybershot tau
so lepas nie tak yah lee guna dia punya digital camera lagi kalau tak asyik bergaduh ajee

[i]

jemput makan kerabu mangga


Quote:

jeff : tak sangka bro pun minat kerabu ya

kejora : sagat tu mcm2 leh gunanya kalau rajin gie tengok kat fotopages kak liza ada tunjuk gambar kat situ...semua kerabu berair kalau tak suka berair buang lee air tu sebelum makan..tapi tak lee byk pun airnya

mamakimi : dah berbunyi tu kena makan tau

kuchai : tu lee tak jauh tu kan so datang umah ya

zilza : selebihnya pun cicah ngan kicap + cili api tu

k.shida : tol tu kak semenjak aktif memasak nie berat badan pun naik 3kg nie

marida : dah terliur kena wat lee ya

umi-kal nasution : looooo susah ke dpt magga muda kat sana? apa kata tukar ngan apple hijau tu

kak liza : tu lee dah dpt aper yang dihajat nie memang best tapi masa lak tak mengizinkan

mommy_d&d : tima kasih atas ucapan tu , nak ucap balik pun dah terlambat tak per lee tunggu tahun depan lak ya

rinnchan : tima kasih atas ucapan tu , oleh kerana dah terlambat nak balas balik kita ucapkan untuk tahun depan lak ya

edoras : kerabu perut lum wat lagi leh jugak tu

kak kham : tima kasih atas ucapan , so ida balas balik reserve utk tahun depan

mamafami : selamat hari ibu sorry lee lambat update geng gua pun bz giler dengan keja nie

chendana : tol tu kalau org hulur gerenti terima tapi dok tunggu lama sangat org tak hulur kena lee wat sendiri

sabrina : kalau dah suka tu leh wat ya sab

rosleeda : ya allah kak leen sama lee kita ida sepinggan tak cukup , wat lagi sepinggan makan seorg diri akhirnya mlm asyik berulang kebilik air ajee

za : wat lee za sempoi ajee

nana : allah untungnya ada pokok mangga depan rumah kalau mcm tu kalau tak larat nak mkn buah mangga tu pas2 lee ya aper kata kita wat pesta makan mangga

k.shida : thanks again kak.... menu ada tapi tak sempat update



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net