WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 15-May-2007 14:20 Email | Share | Bookmark
YEE MEE GORENG

yee mee goreng

Jom kita masak Yee Mee Goreng lak ya

Bahanya :

1 bungkus Yee Mee
Sayur - ikut suka
udang/sotong/fish ball or apa2 yang ada lee
cili boh [cili kering blender dengan bawan putih dan bawang merah]
garam
serbuk ayam
sos tiram & kicap manis sikit
air
minyak untuk menumis
telur

caranya
rebus yee mee - toskan
tumis cili boh
masukkan serbuk ayam , sos tiram ,kicap manis & garam
tambah air sedikit
masukkan udang/sotong dan telur
akhir sekali baru masukkan yee mee tadi
gaul hingga sebati
hidang masa panas2..

note : cara masak yee mee mcm kita wat mee goreng biasa jugak cuma
mee nie kena rebus dahulu tapi kalau malas , tak aper tapi kuah mesti
byk lee selamat mencuba

[i]
jom makan yee mee goreng lak


Quote:

jeff : makan bro jgn tak makan rugi

jie jie : ok ok nanti ida singgah kat teratak akak ya

Mama Muhammad : sabar2 leh wat sendiri kan nanti kalau balik cuti leh makan jugak tu

zana/ros : anak2 memang suka makan yee mee goreng nie

mamaella : tq

mrs.apple :

Meorjay : kena cuba baru tahu penangannya tau

rosleenda : betol tu nak goda kak leen nie

sabrina : memang namanya yee mee gie kat supermarket kat bahagian maggie dan mee hoon tu

umi-kal nasution : umi dah cuba ke?

mamafami : geng kalau lapar sms jom kita date makan kat cozy house tu

kamariah kamarudin : letak fishball byk2 tu memang anak2 suka tu

Andaman Adreen: kalau tengok gambar makanan memang perut berbunyi tu

Roylazim : kalau mcm tu jom pindah dok kat sebelah rumah ida jadi jiran gerenti hari2 ida masak pas kat umah tau

wan hazimi : tq

najlaeshoppe : tima kasih atas ucapan tu

mummy jam : sesekali tukar selera ya

mama : thanks

penyulawa : looooooo ya ke? cian mc 3 ari ok ok nanti ida masakkan sepinggan ya

fazizaid : jemput makan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net