Want your
own Fotopage?






 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 21-May-2007 10:44 Email | Share | Bookmark
KEK BUAH MUDAH

kek buah mudah
eksen sikit
dah potong
close up
saje nak tujuk buah2
[i]

Kali nie kita wat kek buah mudah lak . resepi nie kita cilok dari fotopages nina . Memang teramat mudah , tahan lama dan sempoi dan paling best tak guna telur , tu yang suka

KEK BUAH MUDAH

Bahanya
500 grm buah campuran
1 1/2 cawan gula icing
2 cawan air
120 grm mentega

caranya
masukan 1 cawan air + buah campuran + gula - masak hingga gula hancur
angkat masukkan mentega. kacau rata - masukkan 1 cawan air biasa lagi - kacau
sejukkan semalaman.

adunan tepung
4 cawan tepung naik sendiri
2sudu teh rempah campuran
-aduanan tepung diayak bersamakeluarkan aduanan buah yang disimpan semalaman. masukkan tepung dalam adunan buah campuran dan kacau sebati - bakar selama 1 jam 30minit.

note : tak guna pun rempah campuran sebab tak ada kat umah pun
kek nie tahan lama ,simpan dlm petiais bungkus dlm aluminium foil tau

MILAAAAAAAAAAAAAAAA...yes yes

[i]
jom makan kek buah lak ya


Quote:


jeff : betol tu bro, wat sendiri puas hati , fruit kek kat luar campur dengan benda2 yang kita tak tahu halalnya

mamafami : loooooo ya ke tak suka ? selamat ida ingatkan nak hantar kat rumah mama kek nie

za : buah campur tu tapi kismis yang akak lebihkan

wanzee : bukan setakat sikit byk pun boleh

k Nina : terima kasih sudi share resepi ida nie memang kaki cari resepi sempoi sebab ada penyakit "M" oooooooooo nie peminat heliza lee ya tapi hati ku tetap kat Milaaaaaaaaaaaaaaaa wasupppppppp

boxhousestudio : nie bukan puding roti nie kek buah, puding roti leh update lagi

fazizaid : tu lee mudah ajee nak ingat namanya bahanya pun sempoiiiiiiiii

jie jie : ida memang suka kek buah , buat kek nie hampir setengah ida tibai seorg , masak pakai oven microwave tu kurang pasti lak tapi sama lee kot jadi

umi kal nasution : kalau untie dah cuba lagi lee feedback ya

lynnhassan : tu lee kek buah nie mcm version ramai pilih yang kukus punya , tapi kita malas pilih resepi paling sempoiiiiiii...tapi kalau sudi share resepi mak tu ok jugakkan... , memang lee kalau raya tu seronok buat kek kasi kat jiran2 sedara mara

fadzlie : maaf lee dah abis tunggu next round ya

rosleenda : kak leen ida bukan rajin sangat pun tapi teringin nak makan tu yang kena wat tu

nana : tak aper tak minat kita jamu mata ajee lee sesekali tukar selera , tapi kalau suka cheese campurkan cheese dlm aduanan sekali lagi cedap

napie : tq sudi singgah kat sini

tina : memang suka cari resepi yang sempoi dan kalau boleh tak guna telur lagi best


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net