WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 26-May-2007 12:37 Email | Share | Bookmark
MUFFIN YAM/KELADI

muffin keladi sebelum masuk oven
nak eksen papersouffler tu
baru keluar oven
muffin keladi tengah posing
closeup muffin keladi
dekat2 nampak tak papersouffler tu

Jom kta buat muffin yam/keladi pulak ya... . Mungkin terkejutkan sebab tak pernah ada org buat muffin keladikan, tak aper kita buat lain dari yang lain ya

MUFFIN YAM/KELADI

Bahannya :


1 3/4 cawan tepung naik sendiri
2/4 cawan marjerin cair/butter
1 cawan susu segar
1biji telur
1/2 sudu teh garam
2sudu baking powder
1/2 cawan gula icing
1 sudu besar yam paste
1 sudu teh perwarna keladi
1 sudu besar perasa keladi

caranya

satukan minyak/marjerin, susu , telur - gaul hingga sebati
masukkan keladi paste, perwarna keladi dan perasa keladi - gaul sebati
dlm bekas lain - tepung, garam, baking powder dan gula - gaul sebati
buat lubang dlm adunan tepung dan masukkan bancuhan basah diatas - kaup balik
bakar dlm suhu 190 = 25 minit [bergantung kepada jenis oven masing2]

note : muffin ini sebenarnya ada org order untuk wat hantaran sebab team warnanya semua
warna purple so dia tanya boleh ke muffin buat warna purple ? apa salahnya nak warna apa
pun bolehkan sebab kita yang buat makanan tu [tapi dlm hati berdoa jgn lee lepas nie dia mintak wat kan warna pelik2 ]. Customer nie memang kaki muffin mcm2 jenis muffin disuruhnya buat , heran org lain sibuk wat hantaran cupcakes dia lak nak muffin utk hantaran pertunangan dan kawin jugak ikutkan ajee lee dah dia nak kan kan .

[i]

ok jom jamu mata muffin keladi



Quote:

hajar: rasa mcm kueh talam keladi tu

jie jie : tu lee kena betol2 warna keladi baru mengancam sikit

ima : tak per lee ima next time lee ya insyahallah ada rezeki kita jumpa ya

cek de sam : tak ada perasa keladi tak per cari keladi betol lee ya

jeff : pandai pun teka ya

sue : rasanya mcm makan muffin lee ada rasa keladi tu

yang mazni : rasa ok mcm muffin ada perasa keladi tu

rinnchan : rasa keladi lee geng ikut selera masing2 siapa suka keladi gerenti tak tolak punya

mamafami ; memang mengancam warna purple nie tu lu belum rasa dia lagi tau

dod : tunggu ada order baru leh wat lagi nie

aima : oooooo warna kesukaan ya mesti org yang sentiasa ceria nie

knizam :ramai jugak suka warna purple ya ingatkan org tak suka warna nie

dila : pasal papersouffler tu tak ada hal punya leh order akak dah jadi supplier tak bergaji nie [check your emails ya]

nur : tak sangka ramai lak minat warna purple nie

lie : tu lee tengok ajee dah terliur tu belum rasa lagi tu

dina : nak beli papersouffler tu ke? cuba tengok emails ya

fazizaid : biasa lee alasan tu kan [ re: tu gambar ulangtahun yang ke 10 ya , ida pun ada ambil gambar kat studio masa ulangtahun yang ke 16 ]

boxhousestudio : elooooo geng mcm lu buat tak jadi ya gua baca bismillah ajee cuba lagi ya



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net