WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 5-Jun-2007 11:35 Email | Share | Bookmark
NASI GORENG KAMPONG...

NASI GORENG KAMPONG

Ada lebih nasi putih yang masak pagi tadi , anak2 kata tak nak makan nasi lagi waktu malam so sayang lak tengok nasi tu . So apalagi projek wat nasi goreng lak ya .

NASI GORENG KAMPONG

Bahannya
nasi putih - elok yang dah semalam
bawang putih - ketok hancur
ikan bilis goreng garing
cili padi - potong kecil
sayur kangkong - cuci dan potong
telur - goreng mata kerbau
serbuk ayam knor
minyak untuk menumis

caranya
panaskan minyak - tumis bawang putih hingga naik bau
masukkan nasi putih - gaul sebati
masukkan serbuk ayam + ikan bilis + sayur kangkong + cili api
hidangkan dengan telur mata kerbau leh letak timun kalau suka

note : nasi goreng nie sempoi ajee ikut bahan dan selera masing2 ya
jangan tambah garam sebab ikan bilis tu kan dah masin kan

Jom makan nasi goreng kampong




Quote:

Mur : salam mu diterima dengan hati yang terbuka seluas stadium putra bukit jalit tu

jie jie : kadang2 tu kering jugak idea nak masak so campak ajee

max joey : looooooo rindu kat mak so balik lee suruh mak masak ya

dr ali : betol tu memang putih mcm nasi goreng cina , ada byk version nasi goreng kg kalau kat kedai siam warna merah tu , kat kedai mamak lak warna kari apa2 pun tetap nasi goreng jugak

kokokrunch :nie baru betol nasi goreng kampong ada kangkong

kokokrunch : kalau sudi mencuba silakan semua resepi dihalalkan untuk dicuba ya

kamariah kamarudin : lama tak nampak akak , sihat ke? anak dara suka mkn ikan bilis mcm selera melayu tu

lynnhassan : jgn pandang belakang

wanzee : kalau dekat bukan sepinggan ajee seperiuk pun boleh

woosh : thank for your info

box house studio : so dah beli ya tu lee geng , gua masak letak tu gerenti semua masakan sedap

aidura sofiee : tapi jgn makan waktu mlm nanti tembam

nana : tu leh wat sendiri kalau rajin lee

umi-kal nasution : tukar selera lak auntie

mamaella : boleh kalau ada lagi

korok : looooo awat tak makan seminggu diet ke?

jeff : ok lee tu bro dah ada selera nak makan


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net