Want your
own Fotopage?






 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 6-Jun-2007 15:07 Email | Share | Bookmark
BUBUR JAGUNG....

bubur jagung
semangkok bubur jagung

Dah beberapa hari nie badan tak berapa sihat , kena demam mlm , flu terok betol , dekat office ajee ramai kena demam dan flu .

So aper kata kita makan bubur jagung ya

BUBUR JAGUNG..
bahanya
1 tin jagung dlm tin
santan
gula
air
secubit garam
sagu mata ikan - rendam awal2 sikit

caranya
masukkan semua dlm periok - masak hingga mendidih
bila dah mendidih baru masukkan sagu mata ikan
kacau - bila sagu mata ikan dah jernih - tutup api
hidangkan panas2 ...

note : leh makan ngan roti jugak , nie resepi org malas just lebur ajee semua

[i]

Jom makan bubur jagong lak ya


Quote:

jeff : tak demam pun leh makan bubur nie bro

lie : tak aper ada masa singgah lee kat sini ya

cupi : kalau perut tu berbunyi kena cepat2 isi tu

hajar : tima kasih

bonda : alhamdulillah ok lee sikit tapi hidung masih meleleh lagi nie

roylazim : tu lee ramai yang sakit sekarang nie , sama2 lee makan ubat ya

kak kham : boleh aper salahnya tunggu ida sihat ya

mamafami : bubur jagung mcm version geng , ikut selera masing2 lee

dila : lagi sakit kalau tak masuk dapur tu

nur : tima kasih tu lee sesekali makan bubur jagung cicah ngan roti

boxhousestudio : geng gua demam lagi teruk kalau tak masuk dapur

rinnchan : balik bercuti tu demam biasa lee sebab tulang2 tu dah lama berehat tu , demam makan sup2 memang berselera

jie jie : tu lee bubur jagung nie mcm version ikut guru2 masing mengajar nya apa pun tentu rasanya pasti sedap kan

huzadia : oooo nak wat bubur jagung jugak ya... leh rasa sikit

fazizaid : boleh tak ada hal sebab ida pun suka jagung lebih kuah sikit ajee 8-
re: dok kat Condo Gurney Height,Bukit Keramat, Kl (kat mindeff tu, or kat ngan pasar keramat tu ajee)

kamariah kamaruddin : fuyooooo ada tanam jagung mesti best tu , ida suka makan jagung rebus, jagung bakar , apa2 ajee lee dari jagung kalau dekat gerenti ida gie buat muka selamba mintak kat akak

umi-kal nasution ; ida suka guna jagung dlm tin sebab ada penyakit "M" tapi ngan mak mertua dulu tu guna jagung mentah tu disagat jagung tu mentah2 masa tu baru kawin so rajin lee



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net