WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 8-Jun-2007 11:45 Email | Share | Bookmark
WHOMEAL SEEDED BREAD

WHOMEAL BREAD baru keluar dari BM
bread dah potong
close up wholemeal bread

Still had a flu,selera makan pun kurengggggg , rasa mcm nak makan whomeal bread ajee .So jenguk kat dapur bahan2 nak wat bread ada so just on BM put everthing inside and on , just wait for the fresh bread

WHOMEAL SEEDED BREAD [Bread Machine - Program 3]

Ingredients
300 mls water
1 tbsp vegetable oil
400 gm whomeal bread flour
50gm unbleached white bread flour
4tbsp skimmed milk powder
1tbsp salt
2tbsp sugar
1tbsp dried yeast
3tbsp pumpkin seeds
3tbsp sunflower seeds
2tbsp poppy seeds
2tbsp sesame seeds

* add the seeds when the machine makes an audible sound during the 2nd kneading cycle.

Note : kalau ikut menu nie memang betol2 tak rasa gula, so tambah kepada 1/2 cawan biasa lee tekak melayu nie nak rasa jugak manis2 tu , walaupun demam tapi nak jugak rasa manis
kalau tak ada mcm2 seeds tu letak ajee raisin or apa2 lee
[i]

Jom makan roti whomeal ya


Quote:

hajar : looooooo dia tak suka kismis ke? ida lak kalau boleh letak byk2 kismis tu memang hantu kismis tau

boxhousestudio : tak ada bm pun leh wat loaf jugak geng , jgn risau ikut ajee resepi yang sama guna mixed biasa ajee tu pun ok jugak ,betol tu lepas makan kenny roger tu baik tau

lynnhassan : dah ada tepung tu tibai ajee lynn tak ada seed tu pun tak aper letak ajee kismis or apa2 ke ok jugak tu

lie : nie roti tapi kalau tengok dlm gambar kata kek tapi dah makan rasa roti tau

farisya :tima kasih atas jemputan tu

mamafami : bm awak dlm kotak lagi ke geng ... tak per nanti dah keluar dari gua tu leh lee guna puas2 ya

za : hiss mesti lee akak buat roti nie tak kan nak beli lak rugi tu

kongz : roti nie memang untuk ditempah kalau ada sesiapa yang order , setakat nak jemput minum petang tu boleh aper salahnya...

kamariah kamarudin : betol tu akak, keluar aje dari BM makan panas ngan air kopi walaaaaa [sakit saloma tu dah kurengggggg tapi ada lagi tu ]

marida : BM nie brand kenwood sebelum nie dah survey dan tanya member2 yang lain semua suggest kan kenwood sebab tahan lama dan memang terkenal susah rosak pun, selain dari kenwood kawan2 kat singapore byk guna brand princess lak , apa2 pun beli ikut budget dan selera tuan punya badan ya , kalau brand kenwood ini tak malah lee less than RM500

rinnchan : betol tu suka letak kismis byk2 dan manis2 sikit dah tekak melayu kan , dah lama tak guna BM tu takut dia merajuk lak



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net