WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 10-Jun-2007 11:48 Email | Share | Bookmark
BANANA BREAD ....

banana bread dlm bm
dah keluar dari bm
tunggu sejuk
nampak tak pisang banyak tu
tunggu kena ngap
jom tengok dari sudut lain lak

Jom wat banana bread guna BM jugak ya . Biasa lee kalau dah mula BM tu disentuh kena lee wat resepi lain lak ya . Kali nie wat banana bread dari "Simply receipes", resepinya pun memang very sempoi pun .

BANANA BREAD
bahanya
3 biji pisang masak - dihancurkan
1/3 cawan mentega - dicairkan
1 cawan susu segar
1biji telur
1 sudu vanilla
1sudu baking powder
secubit garam
1 1/2 cawan tepung serbaguna

caranya :
- masukkan kesemua bahan dlm BM , pilih set no.1 [basic bread]
-tunggu ajee roti masak ya

note : suka letak pisang banyak sikit, lepas tu tambah lak letak kismis, tabur lak dengan sunflower punya bijian atas roti tu, bila dah masak nampak mcm kek pisang lak tu , tapi rasa memang walaaaaaaaa .

[i]

Jom jamu mata tengok banana bread ya



Quote:

jeff : betol tu bro macam2 rasa boleh buat bread nie

boxhousestudio : jgn lee gitu geng , kita main campak ajee dlm bm tu , mula wat bread pun kita ada dugaan tak menjadi lee bantat lee mcm2 , dah wat byk kali baru lee menjadi , tak per tak ada bm pun leh wat roti jugak geng

anir : silakan

hajar : tu lee bm kalau dah mula berkerja kena wat dua/tiga jenis baru dia relax

dod: wat bread nie pun sebab ada bm tu .. lagi pun ikut angin monsun nie

kamariah kamarudin : tak rajin akak cuma sayang pisang tu ajee

mamafami : wahhhhh dia jadi tukang kempen lak ya , so bila nak turun KL nie geng jgn takut call ajee kita bawak awak gie BWY tau

RA aka radinism : hai radin, tima kasih sudi singgah menjamu mata kat sini, ok lee nanti kalau auntie jemput pengantin datang makan kat umah, radin datang sekali ya [pssssst pengantin dah gie honeymoon ke? so bila nak update gambar pengantin tu ]

mamaella : roti nie leh makan bila ajee , selalu wat dan simpan dlm petiais teragak nak makan panas ajee

Roylazim : kalau dah cuba nanti leh update ya

sabrina : betol tu kena jaga permakanan sekarang nie asyik makan ajee badan pun dah naik nie

fazizaid : oooo suka pisang ya , mcm tu senang leee leh masak mcm2 dari pisang

mummy jam : ok ok no hal kasi address ya

za : tak sempat nak pos za, dah abis

marida : ah ha lembik sikit sebab ida guna pisang byk [suka letak pisang2 byk] kalau ikut resepi tak lee lembut sangat tol tu ada bm senang ajee

zubye : aii tengok ajee dah berselera ya

pet : tq kerana sudi singgah disini

helikonia : betol tu ada BM senang aje nak wat roti sebut ajee roti aper nak semua boleh buat



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net