WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 11-Jun-2007 11:57 Email | Share | Bookmark
TOMYAM CAMPUR...

TOMYAM AYAM..

Jom masak tomyam campur sempoiiiiiii . Kalau hidung masih tersumbat lagi makan tomyam panas2 dan pedas2 nie lee ubatnya .


TOMYAM CAMPUR
Bahan A
Isi ayam/sotong/udang/daging [potong kecil]
pes tomyam [tak kesah brand aper pun]
bawang besar (dihiris)
serai (diketuk)
cili padi (dipotong kecil2)
lengkuas (diketuk)
daun limau purut (koyakkan)
Air & garam secukupnya
tomato /bunga kobis/carot (potong kecil2 )
limau nipis (ambil jusnya)


Cara membuat
masukan semua bahan dlm periuk dan masak hingga daging/ayam/sotong lembut
akhir baru masukkan sayuran dan air jus limau nipis , tutup api .

note ...
guna sayur aper yang ada kat umah tu , yang penting rasanya
[i]

jemput makan tomyam


Quote:

hajar : nak order tak sempat hantar dah sejuk jadinya

ncipan : tima kasih jugak kerana sudi singgah kat sini.. resepi kat sini memang untuk dikongsi

jeff : betol tu bro meleleh air liur tu

boxhousestudio : roti arab tungguuuuuuu

dila : cuba lee ya

Ariesya : tima kasih lee sudi menjengok kat sini , sudi2 mencuba resepi kat sini ya

mamaella : betol tu makan ngan meehoon panas2 ilang flu tu

mamafami : betol tu geng kalau badan tak berapa sedap jom makan tomyam gerenti terangkat semua penyakit tu {jom lee turun kl gua bawak lu ronda kat bwy tu ]

zana/ros : tu lee terus ilang flu tu kena panas2 , peda2 fuyooooo

wanie~mama irfan : so lepas nie kalau tak sedap badan tahu lee nak makan aper kan

nana : so lepas nie leh masak sendiri ya

cek de sam : jemput

Roylazim : terangkatttttt

kamariah kamarudin :alahaiiiiiiii terliur

lie : ada jugak campur pes tomyam tak kesah brand aper pun

phalinn : ok balik nanti leh makan puas2 ya

Ouled Kenitra : alamakkkkkkk kita tak tahu berpantun,tapi kalau suruh wat roti tu boleh lee

zura : tol le tomyam nie leh makan ngan apa2 ajee

citcat : tu baru tengok lum rasa lagi tu

Mahligaiasmara Collections : tima kasih sudi singgah disini ya

kuchai : lama tak jengok kat umah akak nie sihat ke?

umi-kal nasution : kalau lee dok sebelah rumah mesti best kita tukar2 menukan auntie



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net