WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 16-Jun-2007 10:12 Email | Share | Bookmark
BUBUR KACANG DURIAN....

bubur kacang durian
bubur dlm periuk
nie nak kasi jiran sebelah
nie nak makan sendiri

Hujan2 nie sedap makan bubur kan... . so jom kita buat bubur kachang hijau letak durian . Senang ajee nak cari durian la nie gie ajee hypermarket gerenti ada .So member2 yang dok luar negara tu , cuci mata ajee lee ya .

BUBUR KACANG DURIAN

bahanya
kacang hijau - rendam setengah jam dulu
santan - guna dlm paket ajee
gula merah
gula putih
secubit garam
sagu mata ikan - rendam dulu
durian - kalau tak ada cari lempuk durian pun ok jugak

caranya :
- cuci kacang hijau dulu
-jerang kacang hijau + air = hingga kacang empuk
-bila kacang dah empuk baru masukkan semua bahan kecuali durian & sagu
- bila dah mendidih baru masukkan durian + sagu
- bila sagu dah nampak jernih tutup api
- hidangkan panas2

note: leh makan mcm tu ajee , leh cicah roti , leh makan ngan cakoi
ada jugak yang makan dengan biskut cream craker tau
yang penting durian nyaaaaa

[i]

jom makan bubur kacang durian




Quote:

Hajar : sekarang nie cuci mata dulu ya nanti dah balik sini leh makan puas2 ya

jeff : nie durian siam bro, so bau tak kuat sangat tapi dia punya rasa terangkat tu

kak liza : kalau durian local kat kl mahal sangat tapi durian siam tu murah ajee

lie :betol tu makan durian badan panas, sejuk2 musim hujan nie memang kena lee

kamariah kamaruddin : memang sedappppppppp sebab ida nie hantu durian

laily : loooo ya ke tak makan durian tapi bubur letak durian leh lak makan ya..macam akak lak tempoyak tak makan tapi durian tibai

marsita : ramai jugak peminat durian kat sini ya

sabrina : tempoyak makan tak ?

tina : boleh aper salahnya ida lak jamu mata ya..

azrita : tu lee kalau letak durian , suka letak byk2 sebab memang dah lama bebenor tak makan bubur kacang durian

umi kal nasution : kat sana ada frozen kan auntie..

dila : tu lee dila nie pun guna durian siam local punya susah nak dpt tapi tak kesah lee janji durian

ida : hissss jgn lee nangis tak aper sabor kalau dekat leh hantar semangkok kan

cek de sam : baik2 air liur jgn kena keyboard dah lee

max joey : dah abis lee lambat sangat

mummy jam : looooooooooooo ya ke tak suka durian alahaiiiiiiii ada jugak org tak suka durian ya

nur : jgn cakap lee nor dah abis makan nie pun masih telan airliur tau

zana/ros : tu lee lain org lain lak kesukaannya kan... ida kalau durian bukan setakat makan , wat kueh makan ngan pulut, makan ngan nasi letak santan walaaaaaaaa

rinnchan: tak yah masak lee dah jamu mata nie kira ok lee kan

lynnhassan : fuyooooooo makan ngan nasi lagi terangkat tau..letak santan alahaiiiiiiiiiiii

edoras : ok bro lepas nie ambil gambar durian ya

kuzi : frozen pun frozen lee janji durian kan

fazizaid : durian fresh or frozen kak fazi

za : dah abissssssssssssss

mamafami : sodappppppppp panaskan badan geng

nana : cuba lee rasa sikit makan bubur ngan durian nie terangkat tapi durian makan fresh tu punya lee sedapppppppppp

marida : looooooo takut kena angin ke? so far tak pernah lak kena angin makan bubur mcm nie

mama adam mukhriz : dah abis pun nie masih terliur lagi tau

jie jie : durian local ke? kat melaka senang dpt kan

pza : memang sajee letak durian tu seketol2

chendana : durian ngan bubur kacang memang sedappppp sajee nak goda tu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net