WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 26-Jun-2007 13:54 Email | Share | Bookmark
CHOCOLATE MOIST CAKE

kek belum makeover lagi
potong dua sapu coklat cair
coklat cair untuk toping
curahkan ajee toping coklat tu
biar coklat tu rata ngan sendiri
make over lee ngan manik2
ok dah siap make over

Jom kita wat cake coklat lak ya.. . Resepi nie paling sempoi ajee dah banyak kali wat .

CHOCOLATE MOIST CAKE [resepi asal dari fotopages cik sakura]
bahanya

225ml sunflower oil
225ml susucair [ideal]
4 sudu besar golden syrup
4 sudu besar dark coco
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
4 biji telur
210 grm tepung naik sendiri
210 grm gula halus

caranya
-gaulkan kesemua bahan
-bakar 180 = 45 minit

note : kek paling sempoi dibuat dan hasilnya walaaaaa , sampai tak putus2 ada org order,selalu jual kosong ajee , kali nie anak bujang nak makan so letak toping coklat
wat toping coklat nie pun sempoi ajee just letak cooking coklat + whipping cream + susu cair - masukkan dlm microwave - curah ajee atas kek..
tak pandai nak deco pun so just letak ajee manik2 yang ada kat umah tu ajee , belum gie kelas wat deco kek pun
[i]

Jom cuci mata tengok coklat cake kita ya



Quote:


jeff : yang nie memang sedap bro

kamariah kamarudin : tu lee ida nie rajin dok cari resepi yang sempoi ajee

hajar : tak yah potong nanti leh hantar seketol ajee

fazizaid : betol tu tapi nak tunggu minom petang dah tinggal sikit ajee

ana : kalau dah lama tak buat tu kena lee buat supaya ilang rindu tu nie pun sebab anak2 suka sangat

umi-kal-nasution : yang nie memang betol2 sedap sebab dah byk kali wat tak penah fail semua org suka lagipun guna minyak masak ajee tapi ida letah minyak jagong

mamafami : tu lee senang dan sempoi kan.. biasa lee kat umah ku kan banyak segala harta karun tu

rinnchan : tak ada apa2 pun sajee wat untuk anak bujang tu dia memang suka toping coklat tu tapi kalau kek nie togel pun kena rembat jugak

nur : sebenornya toping tu saje wat byk2 sebab ramai sangat yang suka nya

mamaella : maaf lee dah tinggal bekas ajee heart shape pun abis kena sapu

dak jam : akak jual kat office dan kawan2 ajee yang dekat2 ajee kalau jauh2 tu tak lee , tinggal kat mana? kalau kat keramat tu ok lee..



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net