WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 28-Jun-2007 13:22 Email | Share | Bookmark
CLASSIC BUTTER COOKIES

cookies guna cutter bear
cookies guna cutter heart
cookies guna cutter star
bear cookies dah masak
cookies bear tunggu sejuk
bear dah berdiri
mcm cookies leh menari lak ya
cookies bear with ladybird
star cookies dah masak
heart cookies
bear cookies
semua cookies dah masuk bekas
cookies sebelum kena ngap
menuju puncak...hehehe mcm AF lak

Walaupun raya masih jauh lagi tapi tiba2 rasa mcm nak wat cookies lak.. . Selepas puas sekodeng resepi2 cookies akhirnya jumpa lee cookies yang sempoi ajee dari yani@myresepi

CLASSIC BUTTER COOKIES

bahannya :-
370 grm tepung gandum
1sudu teh baking powder
1biji telur
150 gula halus
150 butter - suhu bilik
sedikit esen vanila

carannya
pukul butter hingga jadi krim ,masukkan gula hingga jadi putih
masukkan telur + esen vanila - pukul hingga sebati
masukkan tepung yang telah diayak dengan baking powder dulu -
kacau ngan spatula sehingga rata
masukkan adunan dlm plastik dan simpan dlm peti ais selama 1 jam
keluarkan dari peti ais , terap adunan atas plastik canai tebal 1 cm dengan
cookies cutter,bakar 180 = 20/25 minit

note : ida guna tepung rose, so biskut lagi jadi ranggup dan cedapppp
lepas tu guna cookies cutter bentuk bear, love dan star
thanks to yani@myresepi ya
[i]

Jom kita wat cookies lak ya







Quote:

nur : betol tu anak bujang i pun bukan main tergoda tengok

jeff : tu lee lagi pun dah dekat ajee nie nak mulakan nostalgia raya

knizam : tima kasih

sue : bukan rajin sue tapi kena sampuk nak makan cookies.. emails office tu mcm tu sakit kepala tapi kalau sue rajin leh ajee guna emials : merpati66@yahoo.com ya

hajar : jgn lee sayu lak nanti kak ida hantar cookies ya

yangmazni : sajee nak goda budak2

fififad : pandainyaaaaaa memang betol nak tayang coklat ladybir dan cookies2 nie kan dah dekat nak raya nie opppppps puasa

sabrina : alahhhh sab tak yah susah wat order ajee dari akak

dila : betol tu dila...perasaan raya dah dekat nieee baju raya pun dah tempahhhhhh

lie : ah ha...cookies raya sajee nak test market dulu nie

boxhousestudio : ladybird tu coklat tau jauh datangnya tu dari arabbbbbbb...jiran wat umrah belikan untuk anak2 tapi budak2 biasa lee coklat kat petiais penuh tak makan dari luarnegara dlm negara , cookies tu lu jgn risau nanti wa wat lagi khas untuk lu tau

roylazim :nie angin rajin tengah menyerang kalau penyakit "M" tu datang jgn harap leeeee lagipun anak bujang ada rumah so ada lee tukang makan nanti bila july dia dah masuk 'u' semula malas lee balik tu

umi kal nasution : betol tu very sempoi ajee cookies dan sedappp ranggup gitu

uptrendlady : tengok cookies mcm nak raya, tengok handbag mcm lak ya

kamariah kamarudin : boleh no hal punya,give me the address nanti ida delivery terus kat depan rumah

wanzee : betol tu budak2 suka yang ada gambar bear tu , kejap ajee dah abis

mama_imansyahirah : alamakkkkkk guna sukatan cawan , maaf le tak sempat nak tukar lak tapi kalau rajin gie kat website allreceips tu kat situ ada resepi nie leh tukar to cawan ya

maklang : hissss malu lee nak kasi maklang rasa , kita nie tak berapa pandai masak pun just campak2 ajee


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net