WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 10-Jul-2007 15:22 Email | Share | Bookmark
MUSHROOM COOKIES

cookies mushroom sebelum bake
tengah tunggu masuk oven
dlm oven
cookies dah masak
closeup cookies dah masak
ready to eat
closeup mushroom cookies
mushroom naik bukit
nie lee dia cutter tu
closeup cookies cutter
nie resepi belakang kertas tu ...
byk lagi resepi tau

Jom kita wat cookies lagi ya.. . Sebenarnya dah lama cari cutter mushroom akhirnya sampai jugak hajat dihati dengan bantuan dari zana fotopages, terima kasih kerana sudi belikan dan poskan dari bangi untuk ida diKL nie..

Resepi nie dapat dari belakang casing mushroom cutter tu..

MUSHROOM COOKIES
bahanya
150grm butter
1 biji telur
1/2 sudu esen vanilla
100 grm icing gula
240 grm plain flour
2sudu besar cornflour

caranya
-pukul butter + gula = hingga putih
-masukkan telur + esen vanilla = gaul sebati
-masukkan tepung
- canai dan terap dengan mushroom cutter

note : guna tepung rose/cookies flour baru lee cookies rasa ranggup
letak royal icing atas cookies tu...
[i]

Jom tengok mushroom cookies






Quote:

fififad : betol tu dulu kecik2 tu lee kartun paling best

penyulawa : dot2...

hajar : ada jgn takut masih ada peluang lagi nie

yangmazni : sajee nak test sebelum puasa nie

ana : kena wat lain sikit dari yang biasa tu

sabrina : ah ha sajee nak eksen kat sab , kalau nak order leh watkan sebab ramai jugak order nie

umi kal : nak antar sana leh tapi sampai dah jadi tepung semula lee umie

boxhousestudio : tak lee nanti kita jumpa leh kasi lu rasa betol2

zura : betol tu memang cute cari lee kat bwy pun ada cutter tu satu cuma RM3 yang akak punya nie untung satu plastik cuma RM2.90 ajee ada byk lak tu

kak kham : nak order boleh tak ada hal punya nie pun dah ada org order untuk makan sebelum puasa nie

mommy d&d : bukan lee rajin mana pun tak dah lama bebenor nak kan mushroom cutter nie

nana : mcm nak hantar tak ada alamat pun memang buka untuk tempahan raya pun

rosleenda : nak order ? boleh tak ada hal hantar segamat tu , takut sampai jadi tepung lak

dak jam : betol tu nak lembutkan tangan nie sebelum raya

kamariah kamarudin : lum byk pun tempahan raya tu yang nak kempen sebelum puasa nie

jeff : alahaiiiii bro jgn lee rasa mushroom lak bro tu tak jadi cookies tapi lauk kot

gadis : ah ha kena letak tpg jagung jugak walau guna tepung apa2 pun tapi elok guna tepung cookies sebab rasa biskut tu sedap dan ranggup

mamafami : alahaiiiii ingat lee kartun masa zaman2 kita dulu kan

wanie sakura : tu lee hujung minggu tak ada keja mai datang kl leh wat cookies ngan akak ya nanti balik leh bawak sebalang sebagai upah

ida : boleh nak berjiran tapi kena pindah kegurney height lee ya

jie jie : mcm lak rasanya letak mushroom ya... boleh consider jugak tu mungkin ida letak cendawan butang lee kot



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net