WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 12-Jul-2007 13:29 Email | Share | Bookmark
THE BEST CHOC CHIP COOKIES

the best choc chip cookies
yummy2

Masih lagi ngan cookies series ya , Ok kali nie dapat resepi dari haxira@myresepi.com .Resepi paling sempoi dan amat mudah

THE BEST CHOC CHIPCOOKIES
Bahanya
1 cawan tepung gandum
3/2 s/t baking soda
1/4 s/t garam
1/3 cawan butter + 1/4 cawan butter [cairkan]
1/2cawan gula perang
1/3 cawan gula halus
1/2 s/k esen vanila
1 cawan choc chip

caranya
campurkan tepung, baking soda dan garam dlm bekas
panaskan oven 150c
dlm mangkok lain pukul marjerin, gula perang, gula halus dan esen vanilla - sehingga sebati
masukkan tepung+baking soda+ garam tadi = gaul sebati
akhir masukkan choc chip
letakkan satu sudu atas dulang pembakar - jarak2 sedikit ya
bakar 18/20minit or hingga kekuningan

note : siapa yang tak suka manis boleh kurangkan sikit gula perang tu ya
rasa cookies nie walaaaaaa ranggup dan cedapppp mcm yang famous tu

[i]

Jom makan cookies lagi



Quote:

jeff: kita tak suka manis2 tapi budak2 suka manis2 lak

sabrina : aaiiiii sab pun mcm kanak2 ya

hajar : tu lee sajee nak wat cookies ajee supaya dekat raya nanti senang nak pilih mana satu nak wat kan

mamafami :amboiiiii geng dah nyanyi lagu raya tapi puasa dah ganti ke?

jamie : tak aper faham sebab mamafami tu tak buka dia punya comment kan so tak kesah silakan

fififad : aiiiii fifi pun dah menyakit raya dari mamafami ya

nur : betol tu kita dah dewasa nie tak suka manis2 tapi anak2 lee nak manis2 lak

maklang : sama lee kita tapi ida nie tamak print resepi ajee

jie jie : tu lee raya nie kena wat jugak cookies nie bab tagg tu ida tengah kumpul nie baru 4 ajee kena tagg tunggu lagiiiii layannnnnnn

boxhousestudio : elooooooo geng gua tengah kumpul tagg byk2

rinn chan : betol tu kita cuba sebelum puasa nie so dah dekat raya tahu lee mana yang sedapkan

boxhousestudio : sabor genggggggggggg gua tengah kumpul jawapan nie

momi_d's a.k.a leen: awat lak sedih nie tak lama lagi nak puasa nie



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net