WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 15-Jul-2007 01:51 Email | Share | Bookmark
MICKEY MOUSE COOKIES

tengok tu senyum ajee simickey tu kan
ok baru lepas masak masih jugak senyum simickey tu
closeup mickey
elooooo mickey
mickey in box
mickey dlm balang
mickey dlm box

Masih lagi dengan entry cookies ya ,maklum lee dah dekat nak puasa nie kan , so kena cari cookies yang dibuat untuk hari raya nanti ,, nak wat cookies lain dari yang lain2 tu so kalau org datang rumah tak lee tengok cookies yang sama dengan rumah org lain tu kan .

Ok resepi asalnya bernama "BASIC SUGAR COOKIES"
Sumber dari http://www.cooksrecipes.com

MICKEY MOUSE COOKIES
1cawan butter/marjerin
1 cawan gula icing
1 biji telur
1 1/2 esen vanilla
2 cawan tepung serbaguna
1 sudu teh baking soda
1 sudu teh cream of tartar
1/2 sudu teh garam

caranya:-
pukul butter + gula = kembang,masukkan telur + vanila
dlm bekas lain satukan tepung dan bahan2 lain
masukkan dlm butter gaul hingga sebati
sejukkan selama 2 jam dlm peti ais
canai dan terap ikut suka
bakar dlm oven 375f or hingga kekuningan

note : guna tepung naik sendiri lepas tu terap ngan cutter mickey mouse
letakkan royal icing so jadi lee mickey mouse cookies
biskut memang jadi ranggu dan cedap


Jom kita wat mickey mouse cookies lak ya




Quote:

[i]
KITA KENA "TAG"...4 KALI TAU " sampai lupa siapa dia yang tagg kita nie
dan sajee kumpul byk2 sama nie baru jawab sekali ya

What or How or Why you gave the Name(s) to your Kid(s)
1] MUHAMMAD HARIZ ISKANDAR [now baru baru 2nd year kat UITM Jengka]
anak sulong kan so really excited lee so siapkan lee nama2 awal2 mcm dah tahu ajee anak lelaki
maksud nama tu yang Muhammad tu semua org dah tahu kan . Hariz pulak yang gagah berani memang lee dia berani , berani mcm nak tahu berani tido dlm kelas kalau dia tak suka subject tu nak cakap mcm lagi kan sabor ajee lee tapi tu masa zaman sekolah sekarang dah kat 'U' tak lee mcm tu... . Pengalaman bersalin pulak lagi hebat 12 mlm masuk labour room , 12 tenghari next day baru bersalin so lepas tu terus fobia sampai 5 tahun
2]MUHAMMAD HAZIQ ISKANDAR [now form 2 kat VI]
beza 5 tahun dari abangnya kerana mamanya fobia , maksudnya namanya Haziq tu yang cerdik/pandai . Memang betol tol pun nak tahu UPSR tak pernah pegang buku tapi score tu allhamdulillah harap2 tahun depan PRM score lagi ya . and pengalaman mengandung lagi best masa 6 bulan doktor kata anak perempuan so punya lee excited tempah set baby girls lepas tu entah macam jatuh dlm bilik air [warded seminggu] nasib baik baby tak ada apa2 ,scan masa bulan terakhir tup2 doktor kata baby boy [punya lee frust sampai cakap kat doktor tak nak beranak lee mcm nie ,puas doktor pujuk ] tapi baby boys ok lee terima dengan hati yang terbuka dan happy jugak lee sebab baby tak apa2 [cuma terfikir mcm lee jadi boys lak agaknya agar2 jatuh kot
3]FATIN ATHIRAH [now darjah 6 nak exam UPSR nie]
selepas jatuh tu doktor kata tulang belakang dah beralih dan nasihatkan tak boleh bersalin lagi sebab kalau mengandung berat badan naik dan akan banyak complikasi nanti , mana boleh gua tak ada anak dara , so take the risk ajee berdoa dan tawakal ajee... kena mengandung secepat mungkin , lahir 2 tahun lepas no . 2 . Alhamdulillah allah makbulkan doa hambanya . Masa mula2 mengandung tu dah terasa kelainan pulak.. asyik nak melawa ajee... baju mengandung jgn cakap lee silih berganti,tiap2 bulan sopping geng ,.[tapi complikasi tu tetap menduga ketabahan ku meneruskan kandungan nie ] kalau cerita pasal sakit jgn cakap lee , tiap2 mlm tido kaki kena gantung tinggi, lepas tu hampir selang 2 bulan warded sebab bila berat badan bertambah sakit pinggang tu akan bertambah terok dan kronik , pernah warded sampai sebulan kaki kena gantung supaya baby tak turun ,dugaan mcm2 lagi , semua nie menjadi diri nie makin tabah dan tiap2 mlm bersolat dan berdoa agar baby selamat dah dekat nak bersalin, doktor kasi cuti sebulan awal sebab tak boleh duduk lama2 kena baring ajee supaya berat badan tak menekan tulang belakang. Akhirnya baby ku FATIN ATHIRAH lahir dengan selamat juga alhamdulillah , nama tu dah ku sediakan dlm diam2 suami dan semua org tak tahu pun , bila nurse hulurkan baby untuk dilihat ,terus panggil nama fatin athirah tercegang lee doktor dan nurse kat labour room tu , wowwwwwwww dah ada nama sebelum lahir ya..makna nya sicantik manis dan .....so sampai terlupa lak apa lagi maknanya cari buku makna tu entah kemana pulak ku letakkan.. .dan sebagai penutup nie lee ajee lee anak2 yang ada sebab amaran terakhir dari doktor kena tutup kilang atas sebab2 kesihatan.. alahmdulillah lee ada jugak anak kan..

DOA KU SEMUA KETIGA2NYA MENJADI ANAK YANG SOLEHA, BERJAYA DIDALAM PELAJARAN MASING2 DAN BERGUNA KEPADA BANGSA DAN NEGARA




Quote:
[i]
boxhousestudio : ilmu ada jangan kedekut tau sama2 wat amal jariah

dila :memang semangat nak berniaga cookies nie , icing tu senang ajee just gula + marjerin ajee pukul sampai putih dah tu letak lee perwarna ikut suka

ana : nie mood tengah rajin kalau tak rajin bukan jadi mickey agaknya jadi lion kot

rinnchan : memang untuk budak2 pun sebab org dewasa tak makan cookies

mama : beli beg lagi boleh mama order cookies 2 box nanti kak ida beli beg lagi ya

jie jie :memang wat untuk anak2 makan pun

nur :betol tu masa nie lee kita leh tahu mana satu yang byk permintaan

hajar : tahun nie nak tukar trend supaya budak2 makan cookies

wanzee: elok wat sendiri anak2 pasti suka

sabrina : tak lee kreatip pun setakat mood raya dah melanda nie

cak : ah ha dah ada anak bujang tau.. kita kawin muda tu masa tu saham tinggi

rosleenda : betol tu sepakat tiga ajee kan

zilzal : makan ajee dah nama pun cookies kan

marlin : memang wat untuk budak2 pun mak budak tak makan cookies jaga badan

tina : tak aper tahun nie wat sendiri lee ya tahun depan leh order dari ida



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net