WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 25-Jul-2007 14:35 Email | Share | Bookmark
WALNUT MARBLE CHEESECAKE....

walnut marble cheesecake
closeup
ok dah potong
jemput makan
yummy
cheesecake dah ptong

Oleh kerana masa gathering Rnet tu dapat makan cheesecake sikit , rasa puas dan teringin nak makan lagi so semlm tibai ajee wat cheese cake nie . Tak sangka lak menjadi tu so tadi bawak pergi office staff rasa dan kata lebih sedap dari secret recp. tu . Oleh kerana staff dah kata sedap so berani lee tepek resepi tibai nie kat sini , siap ada yang dah order tau .

Jom kita wat Walnut Marbel Cheesecake
Bahannya
untuk base : 200 grm biskut chipmore or any biskut coklat lee
50 grm butter
caranya : hancur kan biskut + butter - terap dlm loyang dan sejukkan 1 jam dlm petiais

untuk topping lak
500 grm keju
7 sudu besar gula halus
3 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu teh pati oren sunkist
walnut untuk hiasan
coklat masak + susu pekat manis + cream = cairkan dlm microwave
caranya:
pukul keju + gula + vanilla + telur + oren sunkist hingga sebati
tuangkan atas base biskut tadi
akhir tuangkan coklat cair tadi atas adunan keju dan pusing sikit
supaya jadi berbelang2...marble lee tu...
akhir sekali taburkan walnut
bakar 160 = 50/60 minit cara steam bake ya..

note : cheese cake nie walaaaaaaaa jgn takut nak makan sebab puasa dah dekat nie tibai ajee
kalau ada cococrunch anak tak abis tu letak sekali kat biskut tu lagi sedap

**OLEH KERANA RAMAI YANG BERTANYA KALAU NAK ODER BOLEH OR TIDAK
MAKA DENGAN INI DIUMUMKAN BAHAWASANYA [mcm nak umum puasa lak ya]
BOLEHHHHHHHH , OK SAIZ KEK 8INCI = RM30 ajee [tapi kena datang ambil sendiri lee ya]
kalau berminat leh contact me melalu emails : merpati66@yahoo.com

[i]

Jom makan walnut marble cheesecake





Quote:

zilzal : akak tak pandai masak dik oiii masih dlm proses belajar lagi main tibai2 ajee tu

mamafami : tibaiii ajee geng jgn takut kita yang wat makanan tu

cek de sam: nak kata sedap nanti org kata masuk bankul angkat sendiri lak tapi tak kesah lee sebab staff kat office kata mcm secret resepi tau...

mamiyati ; tibai ajee

nur : mmmm rasa dulu hingga pejam2 mata

sabrina : tu lee sab tak nak datang umah kalau datang mesti dpt makan cheecake nie tau

zana70: wahhh lum rasa dah tahu sedap nya nie betol2 menghayati gambar diatas tu

mamasya : sedapppppppppp

isk : memang dah abis pun tapi kalau nak order leh anytime

maya amir : tak per jamu mata dulu baru ada selera nak makan tu

hajar : sajee nak goda org jauh tu

ciku_nunu : dah wat nanti update ya

boxhousestudio: geng walnut tu letak ajee kat cheesecake tu ranggup jadinya jugak

BondaRaqynR : cobaaaaaaaaaaan sebelum bulan puasa nie

maklang : tu lee ari tu makan tak puas so kena wat sendiri jugak mcm nie baru puas makannnnnnn mini cheecake mama tu memang sedapkan makan sampai terangkat kaki tu

ana : jgn takut tak lama lagi kita puasa so tibaiiiiiiiiiiiii

misliha : tu lee mula2 malu tapi bila tengok makanan tu ilang malu dok ngap2 sampai org sebelah pun lupa nak sapa yang penting mulut tu ngap2 penuh

jie jie : kalau ada masa cuba hasilnya walaaaaaaa

jeff : bro memang betol2 sedapppppp

kamariah kamarudin :apa2 menu yang ada cheese mesti sedap tu acara menambah lemak dibadan nie

aza : kalau ikut org rajin dia pukul cheese tu sampai lembut baru masukkan telur dan vanilla dan gula tapi oleh kerana ida nie teramat rajin , tibai semua sekali tak kesah mana2 pun ok jugak ikut tuan yang membuatnya rajin or tidak ya..so ada version rajin ada version penyakit "M"

Ouled Kenitra : alamakkk bro , kita tak pandai berpantun tapi kalau suruh baking tak ada hal bro tibaiiiiiiiiiiiiiii aje

kuzi : tu lee alasan nak makan cheese cake tu kata lee nak puasa sebab bulan puasa ida gerenti turun mendadak turun sampai 10 kilo tau tapi lepas raya terus mendadak naik balik tu

hellikonia : mmmmm nak antar kat rnet malu lee sana sifu2 lagi hebat2 ida nie ahli mesyuarat tingkap ajee alasan ajee tapi betol jugak tu nanti lee ida timbangkan

mummy jam : opppppppppps maaf dah abis nie

umi-kal : rasa dulu lee auntie

cak : tq nanti leh rasa ya

sfawani: tq

momi_d's a.k.a leen: tq

umi :buat sendiri memang sedap

dod : tu lee dok jauh mai kl mesti dpt makan nie



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net