WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 27-Jul-2007 13:33 Email | Share | Bookmark
WHOMEAL SCONE WITH SUNQUICK TOPPING

closeup scone wholemeal
baru lepas masak
masuk bekas dah....
sebelum terbang kekorea

Jom makan scone whomeal lak ya... . Scone nie buat pun atas permintaan abang ipar yang ada diabetes, tapi rasanya elok jugak lee kalau nak ubah cara permakanan .

WHOMEAL SCONE WITH SUNQUICK TOPPING
bahanya
2 cawan tepung naik sendiri
1 cawan tepung wholemeal
1/2 cawan whiping cream
2 sudu besar sunquick
2 sudu besar kismis
2 sudu besar sunflower seed

caranya :-
satukan semua bahan dlm bekas dan gaul sebati
terap ikut suka - bakar 160 / 25 minit

untuk topping pulak
- whipping cream + sunquick - sapu atas scone sebelum bakar

note :untuk dptkan hasil yang cantik sebelum sapu topping tu kelar2 sikit
permukaan scone tu, baru sapu topping sunquik tadi...
sesuai makan waktu petang , sambil minum teh
tapi kalau org tak pernah makan dia akan kata roti bantat
oh ya scone nie tahan seminggu so tak perlu simpan dlm petiais
pun just letak dlm bekas kedap udara sudah memadai
kalau sesiapa nak travel luar negara tu susah nak dpt makanan halal
boleh buat scone nie sebagai makanan tambahan sementara dpt
makanan halal... mcm kawan gie korea tu suruh watkan untuk dia
NIE PULAK KITA JUAL 8 KETOL = RM10 ajee
[i]

Jom wat whomeal scone lak ya




Quote:

nur : dah makan cheesecake lepas nie kena jaga badan lak

mamasya : jgn gelak silap ejaan tu sebenarnya sunquick tau

sabrina : tak aper kalau tekak tak leh terima biasa lee makanan sihat memang tak sedap

lie : minom dengan air teh petang2 sedap

zati : ah betol tu sunquick leeee silap ejaa tu

zana70: tak aper kalau tak biasa makan cuba slow2 dulu

yana : yes yes betol tu lepas makan cheesecake tu kan

boxhousestudio : geng lepas nie dah ada resepi leh wat sendiri lee ya

rahayu75: tak pandai masak sekadar campak2 ajee

hajar : tu lee masakannya ajee dah sampai korea, indonesia lee tapi tuanya belum lagi

marlin : roti bantat tu maksudnya tak gebu lee kalau roti tu kan gebu dan lembut

jeff : kalau tak letak topping tak menarik hati nak makan lak


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net