WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 31-Jul-2007 15:01 Email | Share | Bookmark
KACANG PHOOL WITH SAUSAGE....

Kacang phool version tibaiiii....
makan ngan roti sedappppp...

Mmmmmm dah lama tak makan kacang phool nie tadi kemas2 almari makanan tu terjumpa lee ada lagi satu tin pemberian jiran singapura depan rumah tu . So apa lagi lee acara tibaiiiiiiiiii .

Jom kita masak kacang phool version tibaiiiiii

Kacang Phool with sausage
bahannya
1 tin kacang phool [kat Malaysia brand kimball tau ]
sausage - potong ikut suka dan goreng kejap
telur
bawang besar - potong dadu
cili sos

caranya :
buangkan air dlm tin kacang phool tu [sebab kuahnya rasa masin sikit ]
panaskan kuali ,masukkan kacang phool tanpa kuahnya
masukkan sausage + telur + cili sos + bawang besar dan gaul sebati
sehinnga telur masak - hidangkan panas2 makan gan roti sandwhich or apa2 roti pun ok

note : kalau nak cari kacang phool nie gie kat supermarket bahagian makanan dlm tin , kat bahagian red bean dlm tin tu , cari brand kimball ya

[i]

Jom makan kacang phool lak ya



Quote:

cek de sam : tu lee kacang phool nie org singapore yang popular makan tau

kamariah kamarudin : ida nie main tibai ajee kak ikut aper yg ada kat umah tu ajee

hajar : kalau tak pernah makan tu beli lee setin dan rasa lee ya

nur : nie resepi tibai jadi jugak tu

sabrina : sab red bean tak sama ngan kacang phool tau , kacang nie asal namanya kacang panjang kalau yang mentah lee so lepas nie sab gie supermarket beli satu tin dan cuba ya

mamafami : tu lee gua kemas almari tu mcm magic lak tau mcm2 gua jumpa

madiha : buat lee mana yang sempat , nie semua resepi tibai ajee

rosleenda : cuba lee version tibai nie selalu org masak ngan daging cincang kan

maklang : mmmm rasanya mcm kacang lee tak tahu lee tekak nie lain sikit

nini : nie version org malas main tibai ajee

mamasya : dulu pun tak pandai makan tapi jiran org singapore yang ajar

fazizaid : lum expired lagi sempat diselamatkan lagi tu lemari tu mcm magic lak mcm2 ada

Real Scifi Admin : tq

lie : biasa lee resepi kita nie semua version org malas

h&h : tq

masriyah : kalau tak pernah makan cuba lee ya

jeff : nampak ajee lum rasa lagi nie



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net