Want your
own Fotopage?







 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 6-Aug-2007 11:46 Email | Share | Bookmark
MACARONI BAKAR...

macaroni sebelum masuk oven
ok dah masak tengok tu cheesenya
closeup toppingnya
macaroni dah potong untuk ngap
closeup macaroni bakar
dari atas lak ya

Macaroni nie pun jumpa dlm acara mengemas lemari tu lagi mcm peti ajaib lak ya byk lagi rasanya barang2 tu yang pasti akan muncul lagi nie . Ini lee akibat beli sumbat, beli sumbat , bukan aper lee sebab terlalu bz sangat kan .

Jom kita masak macaroni bakar lak ya [nie pun resepi tibai ajee ]

MACARONI BAKAR
bahanya
macaroni - rebus hingga lembut
daging cincang
bawang besar - potong dadu
bawang putih - tumbuk hancur
sos spagetti kimball / prego
cheese cheddar
telur - 3 biji
garam
serbuk ayam knor
minyak

caranya
- tumis bawang putih hingga naik bau
- masukkan bawang besar + daging
- masakkan hingga daging berubah warna
-masukkan sos spagetti kimball / prego
-masak kejap hingga sos pekat
- pukul telur + serbuk ayam knor + garam
- dlm bekas kaca - masukkan macaroni yang sudah direbus tadi
- curahkan bancuhan telur tadi atas macaroni tadi
- kemudian baru curahkan sos spageti tadi
-lapisan akhir baru tabur cheese cheddar tadi
-bakar 180 = 30 minit or hingga cheese kekuningan ikut suka ya

note : oleh kerana nie resepi tibai tak ada lee timbang berat bahan2 tu ya
minta maaf lee ya

jom cuci mata tengok macaroni bakar version tibai nie
[i]





Quote:


muna : masak tibai gerenti menjadi kan

jie jie : wahhhhh bestnya dpt jalan2 kan...resepi tibai nie cukup2 menyelerakan anak2

sabrina : tak yah nak kurus sab tak lama lagi nak puasa nie tibaiiiiiiiiii

jeff : betol tu bro lebih2 letak cheese tu lebih2 walaaaaaaaa

kamariah kamarudin : byk lagi barang dlm peti ajaib tu belum dikeluarkan tu

ain : sama lee anak2 pun peberet jugak nie

mamafami : hisssss mana leh pinjam geng tunggu gua guna puas2 dulu

masyirah : cuba lee mudah ajee

yangmazni : tu lee bab tibai2 nie memang no 1

nur : sajee letak cheese lebih2 tu nak goda semua org

ana : tu lee hubby selalu pesan beli nie dah abis kebarang dlm lembari awak tu

mamasya : idea tibai nie sebab org malas malas nak tengok resepi malas nak timbang2 so tibaiiiiiiiiiiiiiii

lynnhassan : pinjam lee simpan wat kenangan kan.. tahun depan tak tahu dpt joint or tidak lagi ke

hanie : dah wat nanti update ya

maklang : mmm nak pinjam ya mamafami no. 1 ,so mak lang no 2 ya tunggu ''q'

fazizaid : senang ajee watnya tibaiiiiiiiiiii

ciku_nunu : ok ok leh no.3 tunggu no anda dipanggil nanti ya

madiha : tu lee selalu yang tibai menjadi yang ikut sukat betol2 tu tak menjadi lak , kena kemaskan lemari tu sebelum bulan puasa punya stok masuk

nabialishad : loooooo kesiannya org umah tak suka ya tak per nanti kita hantar sepinggan ya

hajar : memang cedap kalau org wat untuk kita lagi sedap tu

mama : amboiiiiiiiiiii beg raya ya



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2008.

ns4008229.ip-198-27-68.net