WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 14-Aug-2007 15:38 Email | Share | Bookmark
CHOCOLATE OATS CRIPS....

oats cookies
dah masu balang
cookies siap untuk deliver to customer

Ok back tu cookies business again ya .Cookies nie buat untuk kelas deco Rnet last saturday mcm biasa lee resepi nie ida cetak rompak dari maklang.fotopages ajee . Tak sangka pulak resepi yang simple begini, jadi begitu sedap sekali .

Chocolate Oats Crips
Sumber : Koleksi resipi oats

Bahan
130g tepung gandum }
30g tepung jagung }
20g serbuk koko } ayak
½ sk serbuk penaik }
¼ sk serbuk kulit kayu manis }
¼ sk garam
90g Quaker Oat Segera
200g mentega
120g brown sugar
½ sk esen vanilla

Cara
Masukkan kesemua bahan yang diayak tadi dalam bekas. Masukkan garam dan Quaker Oats segera dan gaul rata.
Pukul mentega, gula, vanilla sehingga gebu. Masukkan bahan yang telah diayak tadi sedikit demi sedikit. Uli hingga kental.
Canai doh di atas papan yg ditabur sedikit tepung. Potong atau terap dan letak atas dulang. Bakar dengan suhu 160 selama 12-15 minit atau sehingga rangup.

note : ida tambah kismis dan coklat chips dan bakar 30minit supaya cookies jadi ranggup lagi
dan cookies nie jugak ida jadikan sample untuk cookies raya, sambutan begitu mengalakkan baru kasi sample petang tadi dah dpt 2 order untuk makan esok . Oleh kerana cookies nie begitu sempoi dan mudah, bahan pulak tak banyak tak guna telur , so sesiapa yang berniaga tu ida cadangkan jual cookies nie ajee gerenti laku

Ok , ida jual cookies nie dlm botol 50 keping = RM18
kalau berminat leh send emials to "merpati66@yahoo.com"

Jom tengok cookies oats ya







Quote:

mamafami : tq geng diatas doa mu ikut, niat ku iklas untuk membantu

fazizaid : leh cuba lee dah ramai cuba dan kata sedapppppp

jeff: boleh bro mesti buat tak rugi

nur : tima kasih atas doa mu itu

muna : elok lee wat sendiri kan...

hajar : betol tu kalau untung byk memang nak gie UK -london anak buah baru sambung study kat machester

sabrina ; ah ha untuk jual sab, kalau nak order boleh calling2 lee akak dok keramat ajee nak jumpa kat stesen damai pun ok jugak

zanaz70 : tak per tengok dulu tunggu angin "R" datang ya

mommy_d&d : betol tu siapa dah buat mesti sokong sedap kan

maklang : ya lee sebab ku cetak rompak dari fotopages mak lang lee tak tahu lee maklang kalau bakar 15 minit tu mcm tak ranggup aje

rinnchan : biasa lee kita pun sama tengok ajee fotopages org semua nak wat kan

umi kal : tu lee dari jauh ambil bau ajee ya auntie

dr ali : rupa tak kesah janji rasa sedap

kamariah kamarudin : dah le update fp kan...betol tu biskut nie sihat utk diet

jie jie : tu lee raya mesti buat nie sedapppppp

ina : betol tu thanks to maklang promosikan biskut nie

arrembawi:: : tak per raya diperantauan pun sama jugak tu

irene yaya : tq

lynnhassan : tu lee akak nie org ada "M" so jadi yang sempoiii ajee

ida : jauh mana tu? dlm m'sia leh pos ajee

mamasya ; tak per kalau jauh wat sendiri lee ya



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net