WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 22-Nov-2007 12:23 Email | Share | Bookmark
MEGA PROJEK - BUDGET CC

cc perisa butter
simple deco - pippin gel
cc perisa coklat coffee
sempoi deco - bunga satu ajee
cc letak dlm bekas
nie dah masuk kotak
cc dlm kotak besar
ok nie untuk tetamu khas...
bunga kecik2 ajee
berderet tunggu kena tutup
closeup cc bunga kecik
dah masuk dlm box
nie dah siap nak tunggu customer ambil
jeng2 nie sikit ajee...so dlm kotak kecik ajee
ehemmm nie dia ..ubat ilang penat tadi..heheh

Kali pertama dlm sejarah hidup dpt projek mega wat budget cc tau . Dinamakan mega sebab order cc sebanyak 800 biji ,dinamakan budget pulak sebab cc tu nak yang paling murah sekali tau ,maklum lee zaman sekarang semua barang mahal , so ok lee ida nie jenis tak sampai hati wat lee ikut budget customer tu paling murah sekali .

Baru lee ku tahu ya allah bertapa penat dan makan masa buat cc sebanyak 800 nie tau , nak menyiapkan 800 biji tu ambil masa selama satu hari satu malam tau , kalau ku tahu punya lee penat mcm nie mahu ku angkat bendera putih awal2 .. Memang banyak dugaan kalau dpt projek mega nie tau , tengah nak deco entah mcm lee tiba2 nozel yang ada rosak lak tak jadi bunga lak... selalu tak mcm tu dah lee tu lee satu2 nya nozel yang kita ada tau tapi nasib baik lee sempat pergi beli cepat2 dan balik sambung semula deco tu... tak larat lee nak cerita dugaan yang lain tu , apa2 pun alahamdulillah berjaya jugak menyiapkan jugak projek tepat pada masanya pukul 6 petang, dan pukul 7mlm customer datang ambil .

Mesti ada yang tanya berapa harga budget cc nie ya
Ok yang deco hanya hiasan pipping gel tu cuma 90sen ajee
yang deco sekuntum bunga kecik tu cuma RM1 ajee
yang deco ada sapu buttercream bahagian atas cc tu dan bunga + daun banyak tu RM1.30 ajee .

Mesti kata awat murahnya kan kan kan.... , tak aper lee biar lee untung sikit , lagi pun deco tu simple ajee so sesuai lee dengan harganya kan . Kalau ada yang kata mahal tu tak tahu lee nak comment lee suka hati lee .

Penat2 memang penat gila tapi bila customer datang ambil cc tadi dan bayar tunai pulak tu alahaiiiiiiiiiii ilang penat tau , so ok lee boleh bayar upah pekerja sementara kat umah tadi siapa lagi lee anak dara ku itu so kira berbaloi lee cuti hari nie untuk siapkan projek mega nie

NOTE : OLEH KERANA ADA YANG BERTANYA LEH ORDER KE?
OK BOLEH , SILA HUBUNGI "IDA BAKERY - 0163357790"
harga boleh dirundingkan bergantung kepada jumlah order ya

[i]
Jom tengok gambar2 projek mega tadi




yang nie paling best


Quote:

mamafami : aku ngantukkkkkkkkkkkk

mamasya : betol tu lepas nie no hal punya kalau dpt mega projek lagi

masriyah : penat ya allah tapi bila dpt bayaran tu

hajar : alhamdullilah dpt upah tu berbaloi lee

ana : memang pengalaman nie lee paling mahal dlm hidup akak nie

maklang ; tak yah kat cozy dtg umah ajee

srsfeqah : tq

nabialishad : dah ilang penat bukan ingat katil tau tapi ingat sopinggggggggggg

zaitgha : casing dome tu byk kat chowkit ajee

lynnhassan : penat tu ya allah ajee yg tahu tapi dpt bayaran tu lega lee skit

boxhousestudio : kena cari lagi satu projek mega geng baru lee sopingggggggggggg

hanisss : akak pun tak sangka leh siapkan seorg diri tau... assistant tolong tutup casing tu ajee

yatie : 4 hari 4 mlm tu wat paper worknya tau

rinnchan : hajat hati nak beli oven lagi besar tapi rumah ku cuma condo tak muattttttt

anna ; tu lee penat memang giler tu tapi bila tengok RM tu fuyoooooooo masukkkkkkkk

unnamed : modal tu lebih kurang setengah lee ehemmm nak order ke?



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net