Want your
own Fotopage?






 
WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 28-Nov-2007 08:00 Email | Share | Bookmark
BISKUT CORNFLAKES

closeup biskut cornflakes
dlm loyang sebelum bake
nie dah bake tunggu gap

Ini pulak order dari staff kat pejabat nie sajee nak makan2 katanya masa raya tu . Ok lee dah customer nak wat kan lee lagi pun nie lepas raya nie dah dua kali dia order biskut cornflakes nie , sedap betol katanya ok lee mcm tu so jom kita tengok resepi nie kalau nak cuba ya . Resepi nie dari mintak dari Maklang fp ajee [supplier segala resepi tau ]

Biskut Cornflakes [Sue dari RNet]

180gm tpg gandum
150gm butter
80gm icing sugar
50gm tpg jagung
1kuning telur
80 gm cornflakes (hancurkan) - gunakan brand nestle.nipis & ranggup sikit.tak pun beli kat BWY..murah
1/2 sudu teh baking powder

Pukul butter & gula sampai berkrim. Masukkan kuning telur. Pukul lagi then masukkan cornflakes & tpg
jagung. Uli adunan sambil masukkan tpg gandum sedikit2. Kalau lembik biarkan sebentar.Bulat2kan sebesar guli..nak gaul dgn cornflakes pun bole. bakar hingga masak

note : memang ranggup dan krup2 kalau makan tau
bahan tak banyak dan banyak leh dapat dari satu adunan tau

[i]
JOM TENGOK BISKUT LAK YA




Quote:

Boxhousestudio : opppppppppps ya ke? sorry geng

unnamed : tu lee tapi kalau jadi jiran untung tau

mamafami : tu lee kat umah tak ada ceri geng

madiha : bukan nie biskut makan suka2 ajee

mamasya ; resepi kat sini memang untuk dikongsi so copy ajee lee ya

kamalina : tu lee dah customer nak so tibai ajee

jeff : hisssssss biar betol bro

umiedina : tima kasih ya

fazizaid ; nie namanya raya sepanjang tahun

kuchai : raya haji , raya org putih kita kat bandung dongggggggggggggggg

sabrina ; betol tu biskut nie mcm2 pesen ada tau

nur : betol tu kalau makan krup2 tak sedar dah abis sebotol

roylazim : betol tu memang mcm2 tu

unnamed : kalau suka cc tu leh order ajee



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2014.

ns4008229.ip-198-27-68.net