WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 14-Jan-2008 14:59 Email | Share | Bookmark
IDA RAISIN BROWNIES...

at last baru leh update gambar....

Teringat masa gie bandung last year tu .... kiri kanan jalan org jual amanda brownies , so kita pun teruja lee membeli nya , tapi bila makan mmmmmmmmm tak sedap pun tak macam wat sendiri .

So balik dari bandung kita pun aper lagi lee projek membuat brownies ciptaan sendiri , tak sangka lak percubaan membawa hasil dan ada pulak order tu. . Ada order berulang kali tau , anak siap promote kat UITM Jengka tu

Ok jom kita share resepi yang ida cipta sendiri hasil dari tak puas hati makan brownies kat bandung tu ..

Ida Raisin Brownies

300 grm butter
1 1/2 cawan gula icing
4 biji telur
2 cawan tepung naik sendiri
2 sudu besar susu pekat manis
1 sudu teh esen vanilla
1 cawan coco
secubit garam
1 cawan raisin

caranya
pukul gula + telur - sebati, masukkan butter + esen vanila + susu pekat manis - pukul hingga gebu
masukkan coco powder + tepung + garam - gaul sebati
akhir baru masukan raisin
bake 30 minit = 180


note : kalau tak suka raisin leh ganti ngan coklat cip or walnut or apa2 ajee lee
brownies leh tahan seminggu letak kat luar tau...

Jika berminat leh order dari Ida bakery ya 016 3357790
50 keping = RM25 ajee

[i]


Note : Kelas deco on 24.2.2008 masih ada lagi kekosongan, Jika
berminat boleh daftar nama ke 0163357790 or emials
to merpati66@yahoo.com untuk mendaftar dan mendapatkan modul kelas deco Ida Bakery ya


Quote:

Mamafami : tu lee fp nie lately nie mcm2 meragam lak

lynnhassan : wat brownies lee paling senang tau

maklang : tu lee tengok rsepi ajee dulu ya

nn: tak aper lee tengok resepi lee ya...

boxhousestudio : tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

akhma : tq

za : pic supriseeeeeeeeeeeeeeeee

otsan : tq

lee lin : tu lee kena bersabar ajee lee kalau fp wat hal mcm nie

madiha : kadang2 tu bukan cipta tapi menhancuskan rsepi ada jugak tu

kamalina : ah ha kat uitm jengka tapi akak tak turun lee dia balik naik bas 2 jam ajee..hari jumaat ajee dah terpacak kat umah katanya kat jengka dia tak leh idup boring giler

tariqzaidanirah : yang menjadi ok tapi ada kala tak menjadi tu dok diam2 ajee

srsfeqah: ah ha..sempat snap sekeping ajee nie

zilza : kreatif selepas jahanam satu adunan

nur : ok tengok lee gambar yg sempat diselamat sekeping ajee

daalia : dulu pun takut2 jugak nak guna bekas cutter tu tapi sekarang no hal tu

jeff : bab2 kumpul resepi tu jgn cerita lee bro , ida punya dah berkotak2

minatbiz : tq

hajar : buku rsepi hisssssss tak layak lagi nie masih dlm tahap belajar tapi bab menhancuskan rsepi tu boleh lee

mamasya : brownies nie senang ajee buatnya kan ,leh tukar2 ajee bahanya jadi lee dia

hanis : tu lee ramai lak lately wat brownies ya

aliz_mie : tq

mamaella : tu lee ramai geng2 fp nie wat brownies

chart : maaf lee niza kelas dah penuh sesak tu... takut ramai2 nanti tak leh ajar lak insyahallah kelas 24/2 tu masih ada kekosongan lagi tu tapi kalau nak datang awal lagi boleh datang kelas one to one ya

ida Nathrah : insyahallah pasti kita bertemu ya



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net