WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 18-Jan-2008 17:32 Email | Share | Bookmark
POOH - KEK OREN...

taraaaaaaa the pooh
kek oren - konon2 rumput2 lee tepi2 tu....
nampak tak rama2...3d dari sugar paste...
happy b'day....
dari tepi lak ..

Permintaan dari customer nak kek oren , lukis gambar pooh katanya . Puas merayau2 mencari kek oren terjumpa kat fp mamazieza yang paling sempoi sekali .

So aper lagi rompak ajee ya mama

here is the resepi yang ku rompak tu
KEK ORENG - Mamazieza
Resipinya

[i]Bahan2nya

300 gm butter
300 gm gula
5 biji telur (guna 4 biji putih sahaja - satu lagi pi aarr goreng)
320 gm tepung gandum
1 sudu teh baking powder
2 sudu besar fresh orange juice
2 sudu besar sunquick (kalau takde pun takpe)
1 sudu teh orange paste
setitik warna oren atau pun kuning telur... (ikut suka arrr)

Mula-mula mama kasik putau butter ngan gula sampai kembang
pastu mama masukkan telur satu-satu sampai kembang dgn high speed

Dah tu masukkan tepung tadi... (ayak lerr dulu n gan baking poder tu), kaup rata..
masukkan segala jus tadi dan bakar sampai masak.....

Kek ni sedap.... tak manis sangat dan just nice camtu...
tak caya try.. kalau percaya... simpan ehehehehe... .
feedback jgn luperr....

note : konon2nya nak guna teknik transfer buttercream gambar pooh tu tapi
tak menjadi lak gara2 nak cepat buttercream yang wat outline tu tak keras
lagi dah kutepekkan atas kek , akhirnya hancussssssssssss
jadi kena lee lukis jugak sendiri , sib baik lee ada rupa pooh

nampak tak rama tu ... tu wat dari sugar paste tau


HAPPY B'DAY TASNIM & WILDAN
[
[i]




Quote:

srsfeqah: tu lee tak perasan lak sipooh tu kekenyangan tu

mamasya : nak tahu nie lee pertama kali wat lukis besar2 tau kiranya mcm percubaan berani mati nie

mazdin : nak tempah no hal jgn mintak superman udah lee tapi cicak man ok

ida nathrah : leh wat sendiri tu mudah ajee ,lepas belajar nanti pasti boleh wt tu

maklang : maklang nak tahu nie 1st time guna nozzel rumput tau sampai kekeyangan sipooh tu

yatie : ok roger dan out ok dah dpt message n dah pasang spy suruh gie kedai tu kat bandung tu

unnamed : percubaan berani mati nie

jeff : aper salahnya bro janji kek sebab yg makan nanti budak2 yang suka

ana :nak belajar no hal tak ada masalah datang lee anytime hujung minggu ya ha cuti thaipusam nie ok jugak

emma & sham : tu lee pooh kekeyangan tu

mrsjemain : nie 1st time jugak wat percubaan maut nie baca bismillah tak berhenti2 takut tak menjadi

boxhousestudio : geng wa n maklang pun last minit punya plan tau...mcm leh baca minda masing2 lak tau ok ok next time gua info lu ya

ed : kek oren nie memang sedap dan sempoi ajee mudah sangat buatnya

hajar :kek nie tak manis sangat sedang2 ajee mcm tuanya

laily : kek nie senang ajee insyahllah boleh tu jgn takut tibai ajee

roylazim : ok tak ada hal ok bila tu kita wat 3d pooh ya

nur : pooh tu tengah berehat kekeyangan tu mcm tuanya

zaitqha ; no hal geng kalau ada order cc untuk seremban dan kawasan sewaktu nya pasti u calon pertama tau



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net