WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 17-Mar-2008 09:55 Email | Share | Bookmark
KEK COKLAT SEMPOI -BUNGA2 DITAMAN

nie dia bunga setaman...
customer suka sangat bunga warna pink
dari pandangan atas
bunga setaman...nama tak tahu..hehhe



Order dari regular customer ,katanya nak kek coklat dengan bunga2 mcm alah2 garden tu . fening jugak nak fikir , fikir punya fikir dpt idea wat ajee bunga yang tak penah wat pun ,entah nozzel no berapa pun tak tahu ambil ajee tibaiiiiiiiiiiii . So inie lee hasil bunga dari nozzel yg tak ku tahu no berapa dan entah aper nama bunga nie .

Masa customer tu dtg ambil punya lee dia suka , sib baik lee customer kata cunnya mcm bunga sakura , nak gelak ku ada jugak bila dia kata bunga sakura sebab diri ku tengok tak ada rupa sakura pun tapi tak aper lee janji customer tu suka ....nak ajee ku kata nie lee bunga tibaiiiiiiiiii .

Note : ok so kalau ada yang berminat nak order kek bunga tibai setaman nie
jangan segan2 contact Ida Bakery at 0163357790 ya

ok Tun lu nak resepi yang sempoi nie ya dan cuba lee anda pasti tak akan menyesal dan satu ajee pantang kek nie masa tengah bakar jgn buka oven tu tau , nanti dia merajuk n leh turun kat tengah tau...

CHOCOLATE MOIST CAKE [resepi asal dari fotopages cik sakura]
bahanya
225ml sunflower oil
225ml susucair [ideal]
4 sudu besar golden syrup
4 sudu besar dark coco
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
4 biji telur
210 grm tepung naik sendiri
210 grm gula halus

caranya
-gaulkan kesemua bahan
-bakar 160 = 90 minit [bergantung kepada jenis oven masing2 ya ]




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net