WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 18-Mar-2008 10:19 Email | Share | Bookmark
KEK COKLAT SEMPOI - bunga atas tasik salji

kek coklat daun kuning lak....
tu dia tasik tengah kek tau...
pandagan dari tepi
nampak daun n rumput tepi kek....

Mlm tadi customer yang sama call mintak watkan sebiji lagi kek yang serupa tapi lain warna bunga tu katanya ramai yang suka kek semlm tu dan tak cukup lak , ok lee tak ada problem watkan kek yang sama coklat jugak cuma bunga ajee lain sikit... Oleh kerana nak cepat , coklat cair atas kek tu tak sempat nak kering so masukkan dlm petiais atas dulu sebelum deco , tub2 customer dah sampai depan pintu nak ambil kek lak , so apa lagi kelam kelibut keluarkan dari peti tengok looooo ada tasik salji lak , customer kata tak aper ok ajee tu

Ok nie dia tasik salji atas kek coklat tu....
rasanya tak pernah dlm dunia nie org buat kek tasik salji kan

Nie dia kek tasik salji dengan bunga kertas kuning.... nak sebut bunga tibai tak sampai hati lak .

Ok resepi mcm entry semlm ya .

Note : so kalau sesiapa nak order kek tasik salji nie jgn segan2 contact Ida Bakery
at 0163357790 or emails to merpati66@yahoo.com , tu kalau berani nak cuba kek tasik salji nie , tapi salji tu kejap ajee cairnya pun & harga cuma RM35 ajee

CHOCOLATE MOIST CAKE [resepi asal dari fotopages cik sakura]
bahanya
225ml sunflower oil
225ml susucair [ideal]
4 sudu besar golden syrup
4 sudu besar dark coco
1 sudu teh baking powder
1 sudu teh soda bikarbonat
4 biji telur
210 grm tepung naik sendiri
210 grm gula halus

caranya
-gaulkan kesemua bahan
-bakar 160 = 90 minit [bergantung kepada jenis oven masing2 ya ]

[i]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net