WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 9-Jun-2008 12:26 Email | Share | Bookmark
MUFFIN SUNFLOWER.....my new design

sunflower ku...
closeup sunflower.....
tengok lee betapa mekarnya sunflower ku nie....
jeng2 dah masuk dlm kotak....
khas untuk Kak Liza...semuga sihat ya...
nie dia muffin coklat oren
sebelum make over with sunflower...




Salam untuk semua .

Dah lama tak berkongsi resepi kan... , ok lee kali nie dia resepi muffin coklat oren yang telah ku make-over kan dengan sunflower... , dah syok deco sunflower tak kira lee atas muffin pun jadi lee . Oh ya wat sunflower nie lee paling sempoi sebab tak yah guna nozzel pun nie version "tibai"... , maksudnya hanya gunakan piping beg letakkan perwarna hijau untuk daun dan kuning untuk bunga so ujung pipping tu dipotong 'V" terbalik tau... ,kalau nak besar potong lee besar ya... .

Jom tengok resepi nie version tibaiiiiiiii

Muffin Coklat Oren
Bahan A.
250 grm tepung gandum
175 grm gula halus
2 sudu teh baking powder
1 suduh teh b/soda
2 sudu besar serbuk coco
====================
semua bahan diatas nie gaul dlm satu bekas ya..

Bahan B.
250 ml susu segar or susu jimat ya.
90 mlm minyak masak
1 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu teh perisa oren
2 sudu besar oren sunquick
====================
semua bahan diatas nie digaul dengan senduk ajee
tak yah guna mixer tau....

tuangkan bahan B dlm adunan A ,akhir sekali
campurkan coklat cip oren dlm 2 gengam ya..
gaul sebati dan bakar dlm suhu 200 = 20 minit ya...

note : susu jimat tu bermaksud - susu pekat manis or susu cair brand apa2 pun + dengan air ajee so jadi lee susu segar , sekarang kan semua bahan dah naik rege kan so aper kata kita cari jalan untuk menjimatkan perbelanjaan wat baking ya.... ,jangan risau hasilnya sama dengan susu segar jugak tu , tak caya ke? tak kesah lee tapi siapa yang datang belajar dengan Ida Bakery akan tahu kan kan .

Ok kalau ada yang berminat nak order muffin coklat oren nie dengan deco sunflower tu jgn segan2 contact Ida Bakery ya... no tepon ku diatas tu ya .

Akhir sekali - muffin nie ku buat khas untuk dijadikan buah tangan untuk melawat Kak Liza [yang popular sekali kat fp nie tau - http://hanieliza.fotopages.com/] puas ku fikir aper nak ku bawa masa melawat kak liza ya lee bukan calang2 org tau...takut lee mufffin nie tak sedap.... ,apa2 pun doa ku untuk Kak Liza semuga cepat sembuh ya dan maaf tak dpt spend masa yang lama masa melawat tu harap muffin ku itu dpt mencerikan kak liza ya .

[i]
Quote:

Jom kita support product buatan malaysia ya ,sebagai menyahut cabaran adik Syafiq nie
ok akak dah tolong war2kan ya... , berminat leh visit kat http://syafiqakram.fotopages.com/




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net