WELCOME TO IDA BAKERY

By: Ida Isk

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 18-Jun-2008 11:13 Email | Share | Bookmark
MUFFIN karot lak.....

carot atas muffin
sedia dlm pinggan
close-up carot
sajeee posing2..
mcm2 gaya sebelum kena gap...
ok2 ready to go....




Salam untuk semua .

Jom kita sambung tanam sayur lagi ya ,kali nie kita tanam carot atas muffin ya sebab dok condo tak ada tanah kan kan.. .

Kalau ada yang rajin nak tanam carot atas muffin , ok nie dia resepinya ya
Muffin Coklat Oren
Bahan A.
250 grm tepung gandum
175 grm gula halus
2 sudu teh baking powder
1 suduh teh b/soda
2 sudu besar serbuk coco
====================
semua bahan diatas nie gaul dlm satu bekas ya..

Bahan B.
250 ml susu segar or susu jimat ya.
90 mlm minyak masak
1 biji telur ayam
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu teh perisa oren
2 sudu besar oren sunquick
====================
semua bahan diatas nie digaul dengan senduk ajee
tak yah guna mixer tau....

tuangkan bahan B dlm adunan A ,akhir sekali
campurkan coklat cip oren dlm 2 gengam ya..
gaul sebati dan bakar dlm suhu 200 = 20 minit ya...


Note : muffin nie memang sempoi dan amat mudah dibuatnya , isinya amat lembut dan gebu so cuba lee ya jgn takut tak yah guna mixer pun guna tenaga ajee ,leh kurus sikit tangan tu dan masa buatnya pun tak sampai 10 minit tau... , tak caya cuba lee nie .

Kalau ada yang berminat nak order no hal contact Ida Bakery ya 016 3357790 , nak deco sunflower, jagung or carot no hal ya .

[i]


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net